Ωρωπός: «Δεν υπάρχει κανένα μαρτύριο, την έσωσαν…» – Ντροπιαστικές δηλώσεις από την δικηγόρο ενός μέλους του ασθενοφόρου

Δεν έφτανε η απάνθρωπη αντιμετώπιση που έτυχε η 70χρονη από τον Ωρωπό, όπου δύο νοσηλευτές διακρίνονται να την βρέχουν γυμνή με λάστιχο σε πιλοτή, ήρθε και η δικηγόρος ενός εκ των μελών του ασθενοφόρου, η οποία είπε, επί της ουσίας, ότι οι δύο διασώστες δεν κατέβρεξαν την ηλικιωμένη αλλά την έσωσαν, γιατί «ζούσε σε ένα σπίτι – υγειονομική βόμβα».

Όπως αποκαλύφθηκε, το ντροπιαστικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε μάλιστα παρουσίασα μέλους της δημοτικής αρχής αλλά και της Αστυνομίας.

Η δικηγόρος πάντως ενός εκ των δύο μελών του ασθενοφόρου Βάσω Πανταζή,  εξιστόρησε τα γεγονότα μέσα από μία άλλη οπτική από αυτή που είδε όλη η Ελλάδα μέσα από την φωτογραφία της ντροπής, λέγοντας , ούτε λίγο ούτε πολύ,  ότι θα έπρεπε να πουν και ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους. Η περιγραφή της εξοργίζει.

«Δεν μου αρέσει αισθητικά αυτό που βλέπω» είπε αρχικά μιλώντας στον Ant1 σχολιάζοντας τη φωτογραφία ωστόσο στη συνέχεια προχώρησε σε εξοργιστικές περιγραφές.

«Ποιο ποινικό αδίκημα έγινε; Δεν υπάρχει κανένα μαρτύριο. Η ευαισθησία μου είναι δεδομένη μπροστά σε αυτή τη γυναίκα», είπε για να προσθέσει.

«Που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν αυτή την κυρία . Έχετε φωτογραφία από το σπίτι της; Δεν ξέρετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φτάσαμε σε αυτή την εικόνα. Δεν πλύθηκε κανείς στην πιλοτή. Η γυναίκα ζούσε επί 4 ημέρες σε σπίτι υγειονομική βόμβα. Το πλήρωμα ήρθε στο χώρο μετά από καταγγελίες».

Η δικηγόρος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η γυναίκα αυτή δεν υπήρχε δυνατότητα να τοποθετηθεί πουθενά αλλού. «Οι άνθρωποι του ασθενοφόρου χτύπησαν σε κάθε διαμέρισμα και δεν άνοιξε κανένα. Απαγορεύεται να βάλεις σε αποστειρωμένο χώρο άνθρωπο με πληγές. Δεν την έπλυνε κανείς ολόσωμα στην πιλοτή» επέμεινε η δικηγόρος για να καταλήξει λέγοντας ότι «της έσωσαν τη ζωή».

Προκαταρκτική εξέταση

Υπενθυμίζεται ότι ποινική προκαταρκτική έρευνα μετά τις εικόνες της ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας  με το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πιλοτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου είναι ο ένας από τους δυο νοσηλευτές.

Αυτό αναφέρει σε σχετικά ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του.

 

Πηγη in.gr

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Ψυχολόγος μιλά στο in για τα τραύματα που αφήνουν τέτοιες τραγωδίες
Επόμενο άρθροΨυχολογική υποστήριξη σχετική με σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη