Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια σχέση που θέλουμε να λειτουργήσει αλλά η στιγμή δεν είναι με το μέρος μας. Μια τέτοια σχέση φέρνει προβλήματα και πόνο  αλλά πολλές φορές αποφασίζουμε να της δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία προσπαθώντας αυτή τη φορά να το κάνουμε σωστά. Για να τα καταφέρετε όμως και να μην πληγωθείτε ξανά θα πρέπει να ξέρετε τι δεν πρέπει να κάνετε στην σχέση αυτή πλέον.

1. Μην κρατάτε παλιές κακίες

Μπορεί την προηγούμενη φορά να έγιναν και να ειπώθηκαν πράγματα που σας πλήγωσαν. Αλλά για να βοηθήσετε τη σχέση σας αυτή τη φορά θα πρέπει να τα προσπεράσετε. Δεν μπορείτε να τα αλλάξετε αλλά μπορείτε να κοιτάξετε μπροστά.

2. Μην επικεντρώνεστε στα λάθη

Αντί να σκέφτεστε συνεχώς γιατί χωρίσατε σκεφτείτε γιατί είστε πάλι μαζί. Μην επικεντρώνεστε στα αρνητικά εκτός κι αν δεν έχετε τίποτα θετικό να θυμηθείτε.

Λένε ότι αυτό που σκεφτόμαστε γίνεται η πραγματικότητά μας. Γι’ αυτό, αν θέλετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας θα πρέπει να θυμάστε γιατί την ξεκινήσατε.

Η σωστή επικοινωνία σας βοηθάει να αναγνωρίζετε τις ανάγκες του συντρόφου σας και σας προστατεύει από μεγαλύτερα προβλήματα.

3. Μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε περισσότερο

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση. Αλλά η αποτελεσματική επιτυχία είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία της σχέσης σας αυτή τη φορά. Η σωστή επικοινωνία σας βοηθάει να αναγνωρίζετε τις ανάγκες του συντρόφου σας και σας προστατεύει από μεγαλύτερα προβλήματα.

4. Μην μένετε κολλημένη στις παλιές σας συνήθειες

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να απαλλαγείτε από τις συνήθειές σας. Αλλά αυτό δεν βοηθάει καθόλου τη σχέση σας, ειδικά αν ξεκινάτε για δεύτερη φορά. Αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε συνήθειες, η σχέση θα αποτύχει πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζετε.

Μην ξεχνάτε πως όταν κάτι αξίζει πρέπει να του αφιερώνουμε χρόνο και υπομονή. Και μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά σίγουρα θα αξίζει με τον σωστό σύντροφο.

5. Μην πέσετε με τα μούτρα

Πάρτε τον χρόνο σας για να ξαναμπείτε στη σχέση. Μάθετε τον σύντροφό σας από την αρχή. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε αλλάξει και θέλετε διαφορετικά πράγματα ή ότι έχει αλλάξει ο ίδιος. Είναι κάτι που συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου γι’ αυτό και δεν πρέπει να το αγνοήσετε, αν θέλετε να πετύχει αυτή η σχέση.

Πάρτε τον χρόνο σας για να ξαναμπείτε στη σχέση. Μάθετε τον σύντροφό σας από την αρχή.

6. Μην επιζητάτε την τελειότητα

Μόνο και μόνο επειδή ήσαστε και παλιά με τον ίδιο άνθρωπο δεν σημαίνει ότι αυτή τη φορά η σχέση σας θα είναι τέλεια επειδή γνωρίζεστε. Όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και αυτή θέλει δουλειά. Η τελειότητα δεν υπάρχει και αν είναι αυτό το ζητούμενό σας τότε μάλλον θα απογοητευτείτε.

7. Μην είστε εγωίστρια

Πριν ξεκινήσετε αυτή τη σχέση για δεύτερη φορά αφήστε τον εγωισμό σας έξω από την πόρτα. Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε κι εσείς. Κάνατε και οι δύο λάθη γι΄αυτό και χωρίσατε. Αν αγαπάτε τον σύντροφό σας είναι σημαντικό να προχωρήσετε χωρίς εγωισμούς, να μάθετε να ζητάτε συγνώμη και να παραδέχεστε τα λάθη σας.

8. Μην περιμένετε να πάνε όλα καλά

Μην νομίζετε ότι η σχέση σας θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Μπορεί να πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να πετύχει ή ακόμα και να κάνετε βήματα πίσω για να ξεκινήσετε από εκεί που την αφήσατε.

Όπως και να ‘χει, ετοιμαστείτε να “σηκώσετε τα μανίκια”. Θα υπάρχουν μέρες που θα το μετανιώσετε αλλά και μέρες που θα νιώθετε περήφανη για αυτό που καταφέρατε.

9. Μην τα παρατάτε εύκολα

Μην το βάζετε κάτω. Κάνετε τόσα πολλά για αυτή τη σχέση και πρέπει να δώσετε χρόνο ώστε να δείτε αν αξίζει. Όλοι δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία γι’ αυτό μην απογοητεύεστε.

10. Μην του συμπεριφέρεστε σαν παλιά αγάπη

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να βλέπετε τον σύντροφό σας σαν μια νέα σχέση. Βγείτε ραντεβού, κάντε τον να νιώσει μοναδικός. Μην ξεχνάτε να είστε ευγενική μαζί του και να του συμπεριφέρεστε τρυφερά. Μην ξεκινήσετε την σχέση σας για δεύτερη φορά με τα παλιά σας συναισθήματα.

Σοφία Κροκιδά

Προηγούμενο άρθροΔιαλέγω εσένα και μαζί σου την ευτυχία
Επόμενο άρθροΓιατί οι άνθρωποι εξαπατούν στις σχέσεις;