Ψυχική Υγεία & Ψυχολογική Υποστήριξη - ΜΗΤΕΡΑ

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του ΑΠΘ αναγνωρίζοντας τα έντονα συναισθήματα και την οδύνη που νιώθουν πολλοί φοιτητές και  φοιτήτριες μπροστά στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, διοργανώνει, σε συνεργασία με την EMDR Hellas, θεραπευτικές παρεμβάσεις, ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων,  η ενίσχυση της συναισθηματικής αποφόρτισης και αυτοφροντίδας, η βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και η συμβολή στην αποφυγή βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων ψυχολογικών δυσκολιών.

Η ψυχολογική παρέμβαση παρέχεται δωρεάν και αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. που νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα,  είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με την Άλτα Πανέρα, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια -Τραυματοθεραπεύτρια στο τηλέφωνο  2310992621 ή στο apanera@psy.auth.gr

 

Πηγη https://www.auth.gr/

Προηγούμενο άρθροΩρωπός: «Δεν υπάρχει κανένα μαρτύριο, την έσωσαν…» – Ντροπιαστικές δηλώσεις από την δικηγόρο ενός μέλους του ασθενοφόρου
Επόμενο άρθροΚαρκίνος του μαστού : Γιατί είναι απαραίτητη η ψυχολογική υποστήριξη