Σίγουρα άλλες λίγο και άλλες πολύ έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση και ξέρουμε πως συνήθως νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στη μέση. Θεωρούμε πως από τη μία πλευρά είναι οι φίλες μας και από την άλλη πλευρά ο σύντροφός μας και αυτό είναι κάτι που μας ενοχλεί αφού αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να είναι όλοι από την ίδια πλευρά. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές βλέπουμε το πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα και δεν έχουμε την ψυχραιμία να απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα. Δεν είναι καθόλου περίεργο να έχουμε επιλέξει για σύντροφό μας έναν άνθρωπο ο οποίος φαίνεται να μην εγκρίνεται για κάποιους λόγους από τις φίλες μας. Τα διλήμματα που δημιουργούνται μέσα μας είναι αρκετά και σίγουρα δεν έχουμε όλες την ωριμότητα να θέσουμε όρια. Έτσι μπορεί να επηρεαστούμε και να πάρουμε αποφάσεις που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Κάποιες φορές υπάρχουν «φίλες» που στέκονται εμπόδιο στις επιλογές μας για τους δικούς τους λόγους. Υπάρχουν όμως και οι πραγματικές φίλες που μπορούν να δουν κάποια πράγματα πιο καθαρά ως τρίτα άτομα και να διακρίνουν πιο εύκολα συμπεριφορές που ίσως εμείς να μην είμαστε σε θέση να δούμε. Ουσιαστικά αυτό που επιθυμούν είναι να μας προστατέψουν.

 

Σημάδια που δείχνουν πως οι φίλες σου δεν συμπαθούν και πολύ το αγόρι σου

 

  • Είναι πάντα μα πάντα βραδιά κοριτσιών

Λες να φέρεις τον «Τάκη» μαζί, αλλά πάντα σου λένε «αφού θα είναι μόνο κορίτσια, τι να κάνει μες στη μέση;».

  • Νιώθεις απομονωμένη μαζί του, όταν είστε όλοι μαζί

Οταν καταφέρνεις να μαζέψεις όλη μα όλη την παρέα, βλέπεις πως υπάρχει διαχωρισμός… οι φίλες σου και εσύ και εσύ κι αυτός. Σχεδόν δεν του μιλάνε και λένε τα δικά τους, που η αλήθεια είναι πως το αγόρι σου δεν μπορεί να παρακολουθήσει. Και εσύ είσαι μες στη μέση.

  • Δεν του μιλάνε

«Γεια σου Τάκη. Τι κάνεις;», αυτή ίσως είναι η μόνη ερώτηση που του έκαναν, ενώ είστε δύο ώρες όλοι μαζί. Οσες προσπάθειες και να κάνει εκείνος να συμμετάσχει σε συζήτηση, πέφτουν στο κενό.

  • Το αισθάνεσαι

Ενας κόμπος στο λαιμό, ένα πιάσιμο στο στομάχι και ένα «γιατί τους έφερε πάλι όλους μαζί». Το αισθάνεσαι πως η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή και δεν νιώθεις καθόλου άνετα.

  • Σου ψάχνουν σχέση

Μπορεί εσύ να είσαι σε σχέση, ωστόσο, οι φίλες σου συνεχίζουν να σου δείχνουν συναδέλφους τους ή φίλους των αγοριών τους με τους οποίους θα είσαστε υπέροχο ζευγάρι.

 

δεν τον συμπαθούν οι φίλες σου

 

Δεν τον συμπαθούν οι φίλες σου – Λόγοι

Θα δούμε κάποια θέματα τα οποία μπορεί να μας απασχολήσουν αν παρατηρήσουμε να συμβαίνουν μεταξύ της καλής μας φίλης και του συντρόφου της.

1)Είναι πολύ σοβαρός και απόμακρος

Η σοβαρότητα είναι κάτι που μας αρέσει σε έναν άντρα αλλά μπορεί κάποιες φορές να μας βάλει και σε σκέψεις. Είναι όντως ένας σοβαρός άνθρωπος ή είναι σοβαροφανής και αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει καλή εντύπωση; Όταν όμως περάσει ένα διάστημα και βλέπουμε έναν σοβαρό άνθρωπο αλλά και πολύ απόμακρο τότε τελικά αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως κάτι συμβαίνει. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αρνητικότητας αυτού του ανθρώπου προς εμάς. Έτσι λοιπόν οι φίλες που λαμβάνουν μία τέτοια συμπεριφορά από τον σύντροφο σας κάνουν αρκετές σκέψεις για το αν τελικά είναι ο άνθρωπος που ταιριάζει μαζί σας. Σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό τους και η σκέψη πως αυτός ο άνθρωπος ίσως θελήσει να σας απομακρύνει από τις φίλες σας άσχετα αν τις γνωρίζει ή όχι.

 

2) Σε έχει απομακρύνει από όλους

Μήπως τελευταία έχετε απομακρυνθεί τελείως από τις φίλες που μέχρι τώρα περνούσατε ώρες μαζί; Από τη μία είναι τελείως φυσιολογικό ειδικά όταν γνωρίζουμε κάποιον άνθρωπο με τον οποίο αισθανόμαστε ερωτευμένες. Νιώθουμε πως δεν μας φτάνει ο χρόνος! Οι φυλές όμως βλέπουν μία γυναίκα η οποία απομακρύνεται και αυτό δεν τους αρέσει όπως δεν θα άρεσε και σε εσάς. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μία ξεκάθαρη συζήτηση από την πλευρά μας με τις φίλες μας γιατί μπορεί να θεωρούν ότι ο σύντροφός μας είναι αυτός που προκαλεί αυτή την κατάσταση. Δεν χρειάζεται με τις φίλες μας να είμαστε όλη μέρα μαζί αφού οι υποχρεώσεις πολλές φορές δεν το επιτρέπουν άσχετα αν υπάρχει ή όχι ένας σύντροφος. Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε είναι αυτή η επικοινωνία ανά διαστήματα ώστε να γνωρίζουν πως δεν τους ξεχνάμε.

 

3) Είσαι πολύ διαφορετική όταν είναι μπροστά

Έχουμε δει πολλές φορές φίλες αυθόρμητες, χαμογελαστές, κοινωνικές οι οποίες περνούν στο άλλο άκρο όταν βρίσκονται με τον σύντροφό τους ώστε να του αποδείξουν ότι είναι πάρα πολύ «μετρημένες». Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούν οι φίλες μας πως κάτι περίεργο συμβαίνει στη συμπεριφορά μας, κάτι που μας κάνει τελείως διαφορετικές και χάνουμε την προσωπικότητά μας. Έτσι λοιπόν λειτουργώντας και αυτές με έναν αυθόρμητο τρόπο ρίχνουν το βάρος στο σύντροφο τον οποίο και θα αντιπαθήσουν γιατί θεωρούν ότι είναι υπεύθυνος που εμείς πλέον δεν είμαστε αληθινές. Εναντιώνονται ακόμα περισσότερο όταν παρατηρούν πως η στάση μας αλλάζει όταν είναι ο ίδιος μπροστά κι αυτό συμβαίνει γιατί αντιλαμβάνονται πως κατά κάποιο τρόπο αισθανόμαστε μία πίεση.

 

4) Σε στεναχωρεί

Τι συμβαίνει όταν κάνουμε συχνά παράπονα για το σύντροφό μας στις φίλες μας; Δεν είναι περίεργο να την αντιπαθήσουν οι φίλες μας τον σύντροφο μας όταν πολύ συχνά κάνουμε παράπονα για αυτόν και εξομολογούμαστε το πόσο μας στεναχωρεί. Ίσως μερικές φορές το παρακάνουμε και μεταφέρουμε λίγο πιο υπερβολικές τις καταστάσεις στις φίλες μας γιατί είμαστε αρκετά παρορμητικές. Αυτή όμως η στάση μας δημιουργεί κάποιες εντυπώσεις στις φίλες μας για τον σύντροφό μας. Πολλές από εμάς την ώρα που έχουμε εκνευριστεί με τον σύντροφό μας ή έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση έντονη, για να ξαλαφρώσουμε, να την μεταφέρουμε στη φίλη μας. Το θέμα είναι πως εκείνη την στιγμή μπορεί να μεταφέρουμε το πρόβλημα λίγο πιο σοβαρό από ότι είναι και να μην έχουμε μπει στη διαδικασία να δούμε κατά πόσο είχαμε ευθύνη κι εμείς για ότι συνέβη. Έτσι λοιπόν οι φίλοι μας βλέπουν να στενοχωριόμαστε και να νιώθουμε γενικά πάρα πολύ άσχημα. Πώς θα μπορούσα να τον συμπαθούν;

 

5) Δεν σου φέρεται όπως σου αξίζει

Υπάρχει περίπτωση λόγω των έντονων συναισθημάτων μας να μην θέλουμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στη σχέση μας και συμβιβαζόμαστε με τη συμπεριφορά του άλλου. Οι φίλοι όμως δεν συμβιβάζονται καθόλου και βλέπουν πολύ καθαρά και απλά τι συμβαίνει. Ίσως δεν τον συμπαθούν οι φίλες σου γιατί παρατηρούν πως η συμπεριφορά του δεν είναι αυτό που πραγματικά σου αξίζει να ζήσεις. Σκέψου πως οι φίλες σου χρησιμοποιούν απλά και μόνο τη λογική και όχι το συναίσθημα ως προς τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει. Μπορεί να βλέπουν κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες εμείς δεν είμαστε σε θέση να δούμε ή τις βλέπουμε και τις αγνοούμε γιατί δεν μας συμφέρει η αλήθεια.

 

6) Σε πνίγει με τη συμπεριφορά του

Πόσες φορές εξομολογηθήκατε στις φίλες σας ή δείξατε με τον τρόπο σας  πως ο σύντροφός σας θέλει να σας ελέγχει απόλυτα; Σκεφτείτε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από ανθρώπους που νιώθουμε κοντά μας και μας αγαπούν. Δεν είναι δύσκολο οι φίλοι μας να έχουν παρατηρήσει ότι ο σύντροφός μας μας πνίγει με τη συμπεριφορά του. Είναι άνθρωποι που μας γνωρίζουν και ξέρουν κατά πόσο αντέχουμε κάτι τέτοιο. Όταν στους φίλους μας εκφράσουμε πως πνιγόμαστε στη σχέση μας τότε αντιδρούν. Το θέμα είναι  πως πρέπει να προβληματιστούμε γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε πάντα ότι μόνες μας δημιουργούμε την εντύπωση που έχουν για το σύντροφό μας. Έτσι θα είναι πολύ επιφυλακτικές.

 

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθροΓιατί θες συνέχεια να ευχαριστείς τους άλλους;
Επόμενο άρθρο10 σημάδια που μαρτυρούν προβλήματα επικοινωνίας σε μια σχέση