Είναι τυχαίο που κάθε άνοιξη και καλοκαίρι νιώθουμε μέσα μας κάτι να αλλάζει; Μόλις ο ήλιος κάνει την εμφανισή συμβαίνει κάτι μαγικό και το μυαλό μας αρχίζει να ταξιδεύει… Πως επιδρούν όμως οι αλλαγές του καιρού στην ψυχολογία μας;

Ο ήλιος μας κάνει να ξοδεύουμε χρήματα

Η έκθεση στο φως του ήλιο φαίνεται να σχετίζεται με αύξηση των εξόδων μας. Από τη στιγμή που ο ήλιος μας γεννά θετικά συναισθήματα, θέλουμε να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω.

Η συννεφιά μας χαλάει τη διάθεση

Όταν το σώμα μας εκτίθεται σε λιγότερο ηλιακό φως, παράγει περισσότερη μελατονίνη, την ορμόνη που μας κάνει να νυστάζουμε. Έτσι, καθώς το σώμα μας θέλει να ξεκουραστεί, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να παράγει χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει τη διάθεση, την όρεξη, τον ύπνο και τη σεξουαλική επιθυμία.

Η βροχή μας παχαίνει

Οι  βροχερές ημέρες σε συνδυασμό με τη συννεφιά μπορεί να προκαλέσουν πτώση των επιπέδων σεροτονίνης στον οργανισμό μας. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε αυξάνεται η όρεξή μας για υδατάνθρακες, η κατανάλωση των οποίων προκαλεί άμεση άνοδο των επιπέδων του παραπάνω  νευροδιαβιβαστή.

Προηγούμενο άρθροΣυναισθηματική πείνα: Πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε
Επόμενο άρθροΣημάδια ότι πάσχετε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή