Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο ήταν η συζήτηση με μία φίλη που με έκανε να θυμηθώ τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε τον εαυτό μας προκειμένου να κάνουμε την καλύτερη εντύπωση στο πρώτο ραντεβού!

Άπειρες ώρες προετοιμασίας, τόσο ενδυματολογικής όσο και ψυχολογικής, έτοιμες ατάκες που θα ειπωθούν σε στιγμές αμηχανίας και άλλα πολλά… μόνο παρουσίαση του εαυτού σου σε power point δεν ετοιμάζεις.

Κατευθύνεσαι προς το καθορισμένο σημείο, νιώθεις το άγχος να κάνει αισθητή την παρουσία του και οι λέξεις δεν φτάνουν καν στα χείλη…. και τώρα σκέφτεσαι πως μια έτοιμη παρουσίαση ίσως και να ήταν καλή ιδέα τελικά.

Η στιγμή της συνάντησης , είναι μία ώρα δύσκολη ξέρεις πως ότι και να πεις ότι και να κάνεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην έχει το αναμενόμενο αντίκρισμα γι’ αυτό και συνήθως, πέφτεις στην παγίδα, να παρουσιάσεις έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτό που πραγματικά είσαι και ταυτόχρονα έχεις την απαίτηση από τον άλλον να είναι ο εαυτός του.

Εξετάζεις με μεγάλη προσοχή όλα τα στοιχεία που σου δίνονται με σκοπό να καταλάβεις ποιος είναι ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου. Νιώθεις ότι έχεις να πεις τόσα πολλά, όμως για να μην ωθήσεις τον άλλον προς την έξοδο κινδύνου αποφασίζεις να παραμείνεις σιωπηλός.

Στο τέλος της βραδιάς σκέψεις βασανίζουν το μυαλό σου και αναρωτιέσαι αν όλα έγιναν σωστά. Σκέψου πως αν είσαι απλά ο εαυτός σου μπορεί να εκτιμηθεί πολύ περισσότερο απ’ όσο είχες φανταστεί. Σίγουρα δεν θα ήθελες να στηρίξεις την σχέση σου πάνω σε μία ψεύτικη εικόνα που εσύ ο ίδιος έχεις δημιουργήσει…

Προηγούμενο άρθροΠοιες είναι οι κακές συνήθειες που μας απομακρύνουν από την ευεξία
Επόμενο άρθροΑϋπνία: Πως να την αντιμετωπίσεις φυσικά