Εσείς ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό ή ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που πίνουν βιαστικά τον καφέ τους και φεύγουν με άδειο στομάχι για την εργασία τους;

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Lubeck στη Γερμανία μας καλεί να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες αφού εντάσσοντας το πλούσιο πρωινό στην καθημερινότητά μας απολαμβάνουμε όχι μόνο περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη ευεξία αλλά συγχρόνως δίνουμε στον μεταβολισμό μας και την απαραίτητη ώθηση για την ταχύτερη καύση θερμίδων.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε χωρίστηκε σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση, άντρες κατανάλωσαν ένα πλούσιο πρωινό, με πολλές θερμίδες και ένα φτωχότερο βραδινό γεύμα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε η αντίστροφη διαδικασία και οι συμμετέχοντες στη μελέτη έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στο βραδινό τους γεύμα. Το συμπέρασμα ήταν πως οι περισσότερες θερμίδες του πρωινού γεύματος ενεργοποιούσαν τον μεταβολισμό των ατόμων και τους οδηγούσαν στην καύση των διπλάσιων θερμίδων.

Συνακόλουθα, οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη μελέτη όχι μόνο απόλαυσαν τα ευεργετικά αποτελέσματα της ενεργοποίησης του μεταβολισμού τους αλλά συγχρόνως παρατηρήθηκε πως μείωσαν τις τιμές σακχάρου στο αίμα τους καθώς και τις τιμές συγκέντρωσης ινσουλίνης.

Η παραπάνω μελέτη οδήγησε τους ερευνητές στη διαπίστωση πως τα άτομα που απολαμβάνουν ένα μεγαλύτερο πρωινό σε σχέση με το βραδινό γεύμα επιτυγχάνουν τη διπλάσια καύση συγκριτικά με εκείνους που συνηθίζουν να καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού κατά τις βραδινές ώρες.

Η διασφάλιση ενός θρεπτικού πρωινού συνδέεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, με την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του σακχάρου του αίματος σε σταθερά επίπεδα. Πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό;

Το πλούσιο πρωινό όχι μόνο προκαλεί κορεσμό στον οργανισμό αλλά συγχρόνως συντελεί και στη θερμογένεση, μια διαδικασία κατά την οποία το σώμα καίει θερμίδες και λίπη για την παραγωγή της θερμότητας.

Μια ακόμη αξιοσημείωτη παρατήρηση των ερευνητών ήταν πως οι άνθρωποι που συνηθίζουν να παραλείπουν το πρωινό γεύμα εμφανίζουν μεγαλύτερη όρεξη κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να υποκύψουν στον πειρασμό ενός γλυκού.

Συνεπώς, εάν επιθυμείτε να κάψετε τις διπλάσιες θερμίδες από όσες θα καίγατε με ένα πλούσιο βραδινό, τότε καταναλώστε ένα μεγάλο, χορταστικό πρωινό και νιώστε τη διαφορά στην καθημερινότητα, στη διάθεση και το σώμα σας.

Προηγούμενο άρθροΕμφυσώντας στα παιδιά μας υψηλά ιδανικά και έναν απλό τρόπο ζωής…
Επόμενο άρθροΥπνική άπνοια: Πρωτοποριακή θεραπεία με εμφύτευση γλωσσικού βηματοδότη