Τι σας εμποδίζει να είστε υγιείς;

Δείτε τι πρέπει να σταματήσετε ώστε να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στη μακροζωία.

1632

Η υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και για να τη διατηρήσουμε δεν αρκεί μόνο να τρώμε σωστά, αλλά και να σταματήσουμε κάποιες καθημερινές συνήθειες που κάναμε μέχρι σήμερα.

Δείτε τι πρέπει να σταματήσετε ώστε να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στη μακροζωία.

  1. Σταματήστε την αρνητική αυτο-συζήτηση. Σταματήστε να κριτικάρετε συνέχεια τον εαυτό σας και δώστε του περισσότερα συγχαρητήρια. Όσο  τον υποβαθμίζετε τόσο πιο δύσκολο είναι να πετύχετε τους στόχους σας και να νιώθετε ευεξία.
  2. Σταματήστε να έχετε εμμονή με τα κιλά σας. Το να έχετε υγιές βάρος είναι το νούμερο ένα για να είστε υγιείς. Όμως αν έχετε εμμονή με τη ζυγαριά σας μπορεί να είναι αρνητικό για την υγεία σας. Θυμηθείτε ότι από μόνος του ο αριθμός της ζυγαριάς δεν αντικατοπτρίζει όλη την πραγματικότητα και δεν σας καθορίζει ως άνθρωπο.
  3. Σταματήστε να κάνετε ασκήσεις που μισείτε. Η σωματική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην ευεξία. Αν όμως αναγκάζετε τον εαυτό σας να κάνει ασκήσεις που δεν σας αρέσουν, τότε καλό είναι να βρείτε εναλλακτικές λύσεις όπως είναι κάποιο χόμπι ή το τρέξιμο στην ύπαιθρο.
  4. Σταματήστε να μισείτε το σώμα σας. Το να μισείτε το σώμα σας είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για τη ψυχική σας υγεία. Το σημαντικό είναι να ασκήστε με σκοπό να νιώθετε καλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία σας και να αλλάξετε τη διάθεσή σας προς το καλύτερο. Αγαπήστε το σώμα σας.
  5. Σταματήσετε να αναγκάζετε τον εαυτό σας να φάει μια υγιεινή τροφή με το ζόρι. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεστε για να φάτε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο γιατί κάπου διαβάσατε ότι είναι superfood. Αν προσπαθείτε να ακολουθήσετε μια διατροφή που μισείτε, τότε δεν θα μπορέσετε να την υιοθετήσετε για την υπόλοιπη ζωή σας, με αποτέλεσμα να αρχίσετε και πάλι τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  6. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε σε όλα τέλειοι. Η προσπάθεια απόκτησης μη ρεαλιστικών ή ανέφικτων στόχων είναι επιζήμια για τη ψυχική και σωματική υγεία. Η τελειομανία είναι ανθυγιεινή. Εστιάστε στην πρόοδο, όχι στην τελειότητα και θα νιώθετε πολύ καλύτερα.
  7. Σταματήστε να έχετε στρες. Το άγχος μπορεί να αυξήσει το σωματικό σας βάρος, να δημιουργήσει σωματικούς πόνους, δερματικά προβλήματα και άλλα πολλά προβλήματα υγείας. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και βρείτε τρόπους για να το πετύχετε.
  8. Σταματήστε να συναναστρέφεστε τοξικούς ανθρώπους. Απομακρύνετε όσους δεν σας στηρίζουν. Αποχαιρετήστε τη δουλειά που σας αποστραγγίζει όλη την ενέργεια. Καταργήσετε τις περιττές υποχρεώσεις που σας εμποδίζουν να φτάσετε στους στόχους σας. Αντικαταστήστε όλα τα παραπάνω με ανθρώπους που σας αγαπούν πραγματικά, με μια δουλειά που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά σας και κάντε πράγματα που σας βοηθούν να φτάσετε στο στόχο σας.
Προηγούμενο άρθροΗ μαγική δύναμη της θέλησης
Επόμενο άρθροΤοξικοί άνθρωποι-Τέλος