Ξέρεις πως υπάρχουν φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις σ΄έναν άντρα γιατί θα τις πάρει…αλλιώς; Μπορεί να φοβηθεί, να εκνευριστεί, να απογοητευτεί ακόμη και να το βάλει… στα πόδια. Γιατί ίσως με αυτά τα λόγια τον πιέσεις ή τον υποτιμήσεις. Οι πιο γνωστές κουβέντες που ταράζουν έναν άντρα είναι αυτές που μιλούν για μελλοντικά σχέδια δέσμευσης όπως “Τι θα γίνει μ΄εμάς;” αλλά και “Θέλω το βράδυ να μιλήσουμε”. Και στις δυο περιπτώσεις κρύβεται μια… απειλή, γι αυτό φοβίζουν αυτές οι φράσεις και είναι γνωστό. Υπάρχουν όμως κι άλλες, που δεν είναι τόσο γνωστές και επίσης δεν πρέπει ποτέ να τις πεις σ΄έναν άντρα. Θέλεις να μάθεις ποιες;

 

 

Θέλω να κάνεις αυτό ΤΩΡΑ– Αυτό το τώρα είναι που τους καταπιέζει, αλλά μεταξύ μας, κι εσύ δεν θα ένιωθες πιεσμένη αν σου έλεγαν τι να κάνεις και πότε; Μόνο που εδώ, τον ευνουχίζεις κιόλας.

Δεν έχεις λεφτά για να πάμε εκεί;- Και λεφτά να μην έχει, πρέπει να του το πεις μ΄αυτόν τον τρόπο; Έχουμε πει τα λεφτά για τον άντρα, η δουλειά, η αναγνώριση είναι μέρος της ταυτότητάς του, οπότε αν δεν έχει χρήματα θα νιώσει πολύ πολύ προσβεβλημένος.

Τι σκέφτεσαι;– Ό,τι κι αν σκέφτεται δεν θέλει να στο πει, γιατί αν ήθελε θα στο είχε πει κι εσύ δεν θα ρωτούσες. Ξέρω πως αισθάνεσαι λίγο απ΄έξω να τον βλέπεις να χάνεται στις σκέψεις του αλλά μπορείς να του δώσεις ένα φιλί και να τον αποσπάσεις.

Πρέπει να κάνεις δίαιτα- Άρα του λες ότι δεν είναι ωραίος, είναι χοντρός και βασικά δεν σου αρέσει. Εκτός αν έχει πρόβλημα υγείας κι αιματολογικές εξετάσεις με υψηλές τιμές και νοιάζεσαι γι αυτόν. Μόνο σ΄αυτή την περίπτωση επιτρέπεται.

Είναι όμορφη η πρώην σου;– Γιατί θες να το μάθεις; Αν σου πει ναι, θα εκνευριστείς, αν σου πει όχι, δεν θα τον πιστέψεις. Σε κάθε περίπτωση θα έρθει σε δύσκολη θέση. Άρα;

Ο πρώην μου με λάτρευε- Και τότε γιατί δεν είσαι με τον πρώην σου; Ξέρω, του το λες για να του δείξεις πως κάποιος κάποτε σου φερόταν όπως ΔΕΝ σου φέρεται εκείνος σήμερα. Όμως τι καταφέρνεις με τις συγκρίσεις; Είναι τραγικές. Κι εσένα υποτιμούν κι εκείνον εκνευρίζουν.

Παλιά έβγαινα και περνούσα τέλεια, τώρα… εντάξει- Πάλι τα ίδια θα σου πούμε. Γιατί επέλεξες τότε αυτή τη ζωή τη σημερινή; Α ίσως δεν ξέρεις πως για ό,τι μα για ό,τι σου συμβαίνει υπεύθυνη είσαι εσύ και μόνο εσύ.

Δηλαδή μπορεί να απολυθείς…– Ακόμη κι αν φοβάται ο καημένος μην απολυθεί, εσύ γιατί πρέπει να το μάθεις με αυτόν τον τρόπο; Γιατί πρέπει να το συζητήσετε; Αν εκείνος έχει την ανάγκη αυτή, θα την εκφράσει ή αν θες να τον βοηθήσεις πιάσε του μια γενική κουβέντα για τη δουλειά.

Κι επειδή έχει ποδόσφαιρο; Μου είχες υποσχεθεί ότι θα βγούμε- Εντάξει η αλήθεια είναι ότι κι αυτός θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί πριν σου τάξει έξοδο, αλλά ξέρεις πως για έναν άντρα είναι ιερό το ποδόσφαιρο. Αν κι εσένα σου τύχει μια αποκλειστική προβολή της νέας ταινίας του sex and the city (λέμε τώρα) θα την άφηνες;

Μ΄αγαπάάαας; – Μια δυο τρεις δέκα οκ. Παραπάνω είναι πολύ κουραστικό γιατί χάνει η έκφραση και το νόημά της

Για τους άλλους τρέχεις, για μένα ποτέ- Άρα; Δε μ΄αγαπάς, ή είσαι χαζός που το κάνεις γι άλλους, γενικά δεν είσαι αρκετός.

 

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθροΓιατί μερικοί άνθρωποι παραμιλούν στον ύπνο τους
Επόμενο άρθροΤο ψυχολογικό αποτύπωμα του πολέμου στα παιδιά