Ταξίδια | in.gr

 

Η διάθεση πριν από το ταξίδι

Τα ταξίδια αποτελούν πλέον μία επιλογή που χαρίζει συναισθηματική ενθάρρυνση, ψυχική χαλάρωση αλλά και ώθηση για συνέχιση της σκληρής καθημερινότητας του καθενός. Είναι όμως το ίδιο το ταξίδι και ο νέος τόπος που αλλάζει πραγματικά τη διάθεσή μας, ή ιδέα της απόδρασης; Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές η ψυχολογία μας αλλάζει από την προετοιμασία και την οργάνωση των διακοπών. Ανεξάρτητα από το μέρος και το χρονικό διάστημα αυτών. Η ιδέα ενός ταξιδιού, σε νέο τόπο ή και σε μέρος που έχουμε επισκεφτεί στο παρελθόν, αλλάζει ριζικά τη ψυχολογία μας. Αλλά και το πώς βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας.

Πριν ακόμη καταλήξουμε στην επιλογή του προορισμού μας, έχουμε ήδη θετική ψυχολογία και παράλληλα ψυχική ενίσχυση στα πράγματα που οργανώνουμε καθημερινά. Επίσης, ενώ δεν έχει άμεση σχέση πάντα το ταξίδι με την εργασία μας, συνήθως επηρεάζεται και αυτή. Καθώς τα άτομα με θετική ψυχολογία έχουν περισσότερη ενέργεια σε όλους τους τομείς δράσης, όντας παραγωγικότεροι και στο επαγγελματικό τους κλάδο.

 

Η αξία των ταξιδιών: Πώς αποδεικνύεται; | Ταξίδια

 

Ταξίδια : μείωση του στρες και αποστασιοποίηση

Η θετική ψυχολογία και η αίσθηση της ανακούφισης από τα καθημερινά «βάρη», έχει φυσικά άμεση επίδραση και στην υγεία μας. Όπως με τη πίεση και το έντονο στρες επιβαρύνεται ο οργανισμός μας και επηρεαζόμαστε ψυχοσωματικά, έτσι και με την ελάφρυνση του άγχους, νιώθουμε αντίστοιχα πιο υγιείς. Πολλές φορές επιλέγουμε σκόπιμα ένα ταξίδι όταν βιώνουμε μία περίοδο έντονου στρες. Για να αλλάξουμε περιβάλλον, να απομακρυνθούμε από τη πηγή των δυσκολιών μας και να δούμε απομακρυσμένα και πιο αντικειμενικά το πρόβλημα.

Επίσης, όταν είμαστε συναισθηματικά πιο σταθεροί και πιο ήρεμοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις καταστάσεις που μας ταλανίζουν. Με λύσεις που ενδεχομένως δε μπορούσαμε να δούμε όσο ζούσαμε μέσα στο πρόβλημα. Η απόδραση μέσα από ένα ταξίδι μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία, να εκτιμήσουμε και να φροντίσουμε τον οργανισμό μας. Παράλληλα μέσα στις διακοπές μπορούμε να ασχοληθούμε με πράγματα που μας ευχαριστούν. Ή που δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην καθημερινότητά μας.

Στροφή των Κυπρίων στα οργανωμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο – ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθροΜήπως είσαι εσύ το τοξικό άτομο;
Επόμενο άρθροΣχέση γονέα-παιδιού: Τα τρία συχνότερα λάθη