Εχει τύχει να κοιμηθούμε ή να σκεφτούμε να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι παρέα με τον αγαπημένο μας σκύλο; Αν είναι μια συνήθεια της καθημερινότητάς μας, σίγουρα έχει οφέλη – κυρίως όσον αφορά την ψυχική μας υγεία – καθώς ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και μια υπέροχη συντροφιά είτε ζούμε μόνοι ή με συγκάτοικο.

΄Ομως, θα πρέπει να ξαπλώνουν μαζί μας στο κρεβάτι; Πόσο υγιεινό είναι; Οι ειδικοί εξηγούν.

«Εξαρτάται με την περίπτωση», λέει στον ιστότοπο Mic ο Τζο ντε Κλερκ, ένας βρετανός κτηνίατρος που εργάζεται στην Νότια Αφρική. «Εχει αποδειχθεί ότι οι σκύλοι στο κρεβάτι ενδυναμώνουν τον δεσμό με τον ιδιοκτήτη και συμβάλουν στην χαλάρωση και την μείωση του άγχους».

Πολλοί κτηνίατροι ακόμα αναφέρουν τα οφέλη που έχει ο άνθρωπος όταν κοιμάται με τον σκύλο στο κρεβάτι. «Το πόσο κοντά είμαστε με τον σκύλο βοηθά στην μείωση της πίεσης του αίματος, την ανακούφιση από το στρες και μείωση του άγχους και της κατάθλιψης», εξηγεί η Κλοντίν Σιβέρτ, κτηνίατρος με έδρα το Κάνσας. Η αγκαλιά με έναν σκύλο, λέει, απελευθερώνει οξυτοκίνη (ορμόνη αγάπης) στον εγκέφαλο, όπως η αγκαλιά με έναν άνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΠώς να τα ξεκολλήσουμε από τις οθόνες των υπολογιστών;
Επόμενο άρθροΦιλία, το πολυτιμότερο αγαθό…