Τι είναι αυτό που μας βοηθάει να επιλέξουμε τον κατάλληλο σύντροφο; Πόσο μοιάζουμε τελικά με το άλλο μας μισό; Ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά το μυαλό χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο και η επιστήμη έρχεται να μας δώσει τις απαντήσεις.

Τα φιλιά μας βοηθά να επιλέξουμε

Δύο νέες μελέτες επισημαίνουν ότι τα φιλιά βοηθούν τους ανθρώπους να επιλέξουν τους συντρόφους τους και να τους κρατήσουν.

Σε μια έρευνα, ιδίως οι γυναίκες αξιολόγησαν τα φιλιά ως πολύ σημαντικα. Τα πιο επιπόλαια μέλη και των δύο φύλων βαθμολογούν τα φιλιά ως ένα πολύ σημαντικό τρόπο για τη δοκιμή ενός νέου συντρόφου.

Αλλά τα φιλιά δεν είναι σημαντικά μόνο στην αρχή μιας σχέσης, έχουν επίσης ρόλο και στη διατήρηση μιας σχέσης.

Τα ζευγάρια τείνουν να μοιάζουν περισσότερο μετά από 25 χρόνια μαζί

Οι άνθρωποι που ζουν μαζί για 25 χρόνια μπορεί να αναπτύξουν παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου.

Μια μελέτη για την ψυχολογία της αγάπης διαπίστωσε ότι με πάνω από 25 χρόνια γάμου , τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ζευγαριών έγιναν παρόμοια, όπως κρίνεται από ανεξάρτητους παρατηρητές.

Αυτό μπορεί να είναι λόγω των ομοιοτήτων στη διατροφή, το περιβάλλον και στην προσωπικότητα.

Είναι τα μικρά πράγματα που μετράνε

Μια έρευνα στην ψυχολογία της αγάπης πάνω από 4.000 ενηλίκων στη Βρετανία διαπίστωσε ότι μία απλή πράξη καλοσύνης συχνά εκτιμάται περισσότερο.

Φέρνοντας στο σύντροφό σας ένα φλιτζάνι τσάι στο κρεβάτι  ή λέγοντάς του ότι είναι όμορφος, είναι πράγματα όλοι μπορούμε να κάνουμε με πιο καλά αποτελέσματα από ό, τι ένα κουτί σοκολατάκια ή ένα μπουκέτο με λουλούδια.

Προηγούμενο άρθροΞεπερνώντας μία αποτυχία…
Επόμενο άρθροΗ αβάσταχτη ελαφρότητα του εγώ