Τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής ήταν σιωπηλή και δεν θέλησε να πει το παραμικρό πόσο δε μάλλον να ομολογήσει την πράξη της. Το πρωί ο δικηγόρος της παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της και ορίστηκε νέος από την Ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τόσο από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία Πάτρας και Αθήνας που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, όσο και από αυτά που η ίδια είχε ισχυριστεί ως προς τους χρόνους παραμονής της, όταν ήταν μόνη της με το παιδί της στα δωμάτια των νοσοκομείων.

 

 

Η φονική κεταμίνη

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και έδειξαν την κεταμίνη, που δεν είχε χορηγηθεί στα νοσοκομεία, ταίριαζαν απόλυτα οι χρόνοι επίδρασης της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό της Τζωρτζίνας με τους χρόνους που ήταν μόνη με την «μητέρα» της.

Η ποσότητα που εντοπίστηκε είναι της τάξεως των 6,5 mg/l, που στην κλίμακα των επιδράσεων θεωρείται τεράστια, θανατηφόρα και ικανή να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί από αστυνομικούς. Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά, αλλά και ως ένα βαθμό στο στάδιο προετοιμασίας για αναισθησία στα νοσοκομεία.

Ο χρόνος επίδρασης μεταξύ της χορήγησης και της κατάληξης θεωρείται από δευτερόλεπτα έως και στο μέγιστο είκοσι λεπτά, που ταιριάζει απόλυτα με τον χρόνο που έμεινε μόνη της η μάνα με το παιδί. Οι χρόνοι αντίδρασης διαφοροποιούνται ανάλογα και με τον τρόπο χορήγησης, (ενδοφλέβια, ενδορινικά και διά καταπόσεως) που δεν είναι γνωστός ακόμη και θα προκύψει μόνο από την ίδια την κατηγορούμενη, εφόσον ομολογήσει.

Μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και την επικοινωνία της ΜΚΟ «Κλίμακα» αρχικά με την Εισαγγελία Πατρών και εν συνεχεία η Εισαγγελία Αθηνών για πιθανή πρόθεσή της να αυτοκτονήσει, δόθηκε αμέσως εντολή να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες σε βάρος της και να προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι αστυνομικοί που όλο αυτόν τον καιρό επικοινωνούσαν μαζί της επισημαίνουν ότι κάθε άλλο παρά τους είχε ή έχει δώσει την εντύπωση ότι εμφανίζει τάσεις αυτοκτονίας…

 

Πάτρα: Πρωτόγνωρο για τον έμπειρο ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη το  περιστατικό - ΤΑ ΝΕΑ

 

Οι απόπειρες δολοφονίας

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα κληθεί να απαντήσει επίσης, πόσες φορές αποπειράθηκε να στερήσει την ζωή στην Τζωρτζίνα, αφού ενδέχεται να υπήρξαν πολλές και απανωτές απόπειρες (έως εννέα).

Άγνωστος παραμένει επίσης ο τρόπος που η μάνα κατάφερε να προμηθευτεί την ουσία αυτή, παρότι δεν θεωρείται δύσκολο να την βρει κανείς. Από την ηλεκτρονική έρευνα που έγινε δεν προέκυψε ο τρόπος που το έκανε και μένει και αυτό να το εξηγήσει η ίδια, αν θελήσει να ομολογήσει τις ειδεχθείς πράξεις για τις οποίες και κατηγορείται.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση των εισαγγελικών Αρχών για τις  δικογραφίες των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών, καθώς για αυτά η έρευνα συνεχίζεται και ίσως έχουμε συσχετισμό των υποθέσεων και πιθανότατα ραγδαίες εξελίξεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κύκλος των κατηγορουμένων να επεκταθεί και για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες και για τους χειρισμούς αρμοδίων κρατικών λειτουργών ειδικά στην περίπτωση της Ίριδας.

 

Πηγή https://anikolouli.gr/

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Το ψυχογράφημα της Ρούλας Πισπιρίγκου: Δύσκολα θα ομολογήσει τις άλλες δολοφονίες-Τα κίνητρα της – Ποιοι γνώριζαν
Επόμενο άρθροΣκέφτεστε να γίνετε γονείς; Οι «SOS» εξετάσεις πριν ξεκινήσετε τις προσπάθειες