Η προσωπικότητα είναι κάτι που χτίζεται με το πέρασμα του χρόνου και διαμορώνεται ανάλογα με τα βιώματα του κάθε ανθρώπου. Δυνατή προσωπικότητα λοιπόν δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι.

Όταν οι άνθρωποι συναντούν κάποιον που έχει δυνατή προσωπικότητα τον αντιμετωπίζουν με δισταγμό και συχνά τρομάζουν με την ανεξαρτησία του. Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των μοναδικών ανθρώπων.

1.Βλέπουν την αβεβαιότητα ως ευκαιρία

Η αβεβαιότητα, είναι μια ευκαιρία για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Γνωρίζουν ότι η ζωή δεν μπορεί να τους προσφέρει ασφάλεια. Αυτό είναι και το ωραίο γιατί μέσα από αυτή την αβεβαιότητα μαθαίνουν και εξελίσσονται γνωρίζοντας πως ο αυτός είναι ο ορισμός της ζωής.

2.Προσέχουν ποιον βάζουν στη ζωή τους

Γνωρίζουν πως κάποιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να τους μειώσουν απλά και μόνο για να αισθανθούν εκείνοι καλύτερα. Επίσης ξέρουν πως κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται επιβεβαίωση για να νιώθουν καλύτερα. Αλλά αυτοί δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Δε χρειάζονται έναν φίλο ή έναν σύντροφο για να τους πει ποιες είναι οι ικανότητες τους.

3.Δεν αντέχουν την άγνοια

Επειδή έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και κόπο για να μάθουν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους σιχαίνονται τους άνθρωπους που κρίνουν πράγματα για τα οποία δεν έχουν καμία γνώση ή εμπειρία.

4.Δε τους φοβίζει σχεδόν τίποτα

Σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους που δεν έχουν δυνατή προσωπικότητα, δεν αφήνουν τον φόβο να καθορίζει τη ζωή τους.

5.Δεν κλαψουρίζουν

Δεν σπαταλούν το χρόνο τους βρίσκοντας δικαιολογίες για το τι δεν μπορούν να κάνουν. Επικεντρώνονται σε όλα αυτά που μπορούν να κάνουν και βρίσκουν τρόπους να παρακάμψουν τα εμπόδια.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ψυχολογική σημασία του να μιλάμε στα παιδιά τη γλώσσα της αλήθειας
Επόμενο άρθροΠοια είναι η βιταμίνη που καταπολεμά την κατάθλιψη;