Καθημερινά συναντάμε στο δρόμο μας πολλές διαφορετικές προσωπικότητες και μερικές από αυτές με έναν τρόπο μαγικό μένουν στην μνήμη μας σαν κάτι το ξεχωριστό.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτούς τους ανθρώπους να είναι τόσο μοναδικοί; Διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό που είναι σπάνιο στην δύσκολη εποχή που ζούμε, την αυθεντικότητα!

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά τους;

1. Έχουν ένα υγιές Εγώ

Η αυθεντικότητα πηγάζει από μέσα μας. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν ένα υγιές Εγώ, που τους κάνει πολύ καλούς ηγέτες. Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, λαμβάνοντας υπόψιν τους τα συναισθήματα των άλλων.

2. Έχουν καλό χαρακτήρα

Δεν λένε πράγματα που δεν εννοούν και δεν δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να κρατήσουν. Οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται, γιατί είναι συναισθηματικά σταθεροί και συνεπείς. Επίσης, οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά και τους αρέσει να αυτοσαρκάζονται.

3. Είναι καλοί ακροατές

Οι αυθεντικοί άνθρωποι βιώνουν λιγότερες απειλές για το Εγώ τους και αυτό τους κάνει καλούς ακροατές ακόμα και με όσους διαφωνούν μαζί τους. Είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ιδέες που διαφωνούν με τις δικές τους, επειδή τους αρέσει η αναζήτηση της αλήθειας.

4. Είναι ανοιχτοί και συνεπείς

Ξέρουν ποιοι είναι και αυτό τους κάνει να μην επιδεικνύουν κριτικές συμπεριφορές απέναντι στους άλλους. Σέβονται τις απόψεις των άλλων ανθρώπων, ακόμα και όταν είναι διαφορετικές από τις δικές τους. Ξέρουν ποιοι είναι και δεν έχουν την ανάγκη να ικανοποιούν όλους τους άλλους γύρω τους.

5. Μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι μαθαίνουν από προηγούμενες εμπειρίες τους για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις, που θα βρεθούν μπροστά τους. Η ζωή είναι ο καλύτερος δάσκαλος για αυτούς τους ανθρώπους.

6. Δεν είναι επικριτικοί

Επειδή κοιτάζουν τον εαυτό τους και τα λάθη τους σε τακτική βάση, δεν κρίνουν τους άλλους. Καταλαβαίνουν, ότι τα λάθη συμβαίνουν για να μαθαίνουμε από αυτά και είναι πολύτιμο εργαλείο για να ωριμάζουμε και να εξελισσόμαστε.

7. Είναι οραματιστές

Το να ξέρεις ποιος είσαι σε κάνει οραματιστή. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν μια βαθιά σύνδεση με τον εαυτό τους και αυτό τους καθιστά ανοιχτούς και καινοτόμους. Μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να ανακαλύψουν τους αυθεντικούς τους στόχους. Επίσης, ενθαρρύνουν τους εαυτούς τους και τους άλλους γύρω τους να ανεβάζουν συνεχώς ψηλότερα τον πήχη της τελειότητας.

Προηγούμενο άρθροΠλάθοντας ανθρώπους – Satir Virginia
Επόμενο άρθροΓιατί το πρόχειρο φαγητό γερνάει το μυαλό;