Η αγάπη δίνει χρώμα στην κάθε μας στιγμή και γεμίζει με ενέργεια την καθημερινότητα. Κάθε νέα σχέση είναι  ένα διαφορετικό ταξίδι με πολλούς σταθμούς για να κατεβείς και να θαυμάσεις τη θέα!

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας «eHarmony», που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες Βρετανοί για να γνωρίσουν το ιδανικό ταίρι, τα στάδια που περνάει ένας ερωτευμένος είναι:

Πεταλούδες στο στομάχι
Ένας συνδυασμός ερωτικής τρέλας και έλξης προκαλεί το γνωστό σφίξιμο στο στομάχι, που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ερωτευμένοι. Η όρεξή μας μειώνεται και χάνουμε βάρος, ενώ η προσοχή μας εστιάζεται στο να συναντήσουμε το αντικείμενο του πόθου μας.

Χτίσιμο
Η αρχική έλξη, αν και παραμένει, αφήνει χώρο στο να αρχίσουν οι δύο σύντροφοι να μαθαίνουν σιγά-σιγά περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Αφομοίωση
Αφού έχουμε αποφασίσει για το αν το άλλο πρόσωπο είναι το κατάλληλο για εμάς, μένει να καταλήξουμε στο αν η σχέση αυτή μας ικανοποιεί. Το άγχος για το μέλλον, που ξεκινάει σε αυτό το στάδιο, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του στρες που νιώθουμε.

Ειλικρίνεια
Σε αυτό το στάδιο ανοιγόμαστε και δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό – ακόμα και όσα κρύβαμε ή εκείνα για τα οποία πιθανώς ντρεπόμασταν. Αυτή η διαδικασία μάς προκαλεί συναισθήματα αμφιβολίας και μας κάνει να αισθανόμαστε ευάλωτοι.

Σταθερότητα
Αν ένα ζευγάρι καταφέρει να περάσει τα 4 στάδια με επιτυχία, τότε το πέμπτο και τελευταίο στάδιο της σχέσης, η σταθερότητα, θα αυξήσει την εμπιστοσύνη και την επαφή που έχουν οι δύο σύντροφοι μεταξύ τους.

Προηγούμενο άρθροΗ «ορμόνη της μακροζωίας» είναι χαμηλότερη στις γυναίκες με στρες και κατάθλιψη
Επόμενο άρθροΗ εικόνα που έχουν για το σώμα τους οι γυναίκες αποτελεί παράγοντα ψυχικής υγείας