Η εμπιστοσύνη είναι ένα ισχυρό συναίσθημα που μπορεί να μας ωθήσει στον δρόμο προς την ευτυχία και την εκπλήρωση των στόχων μας. Μας επιτρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να παίρνουμε ρίσκα και να ξεπερνάμε τις προκλήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν ύπουλες συνήθειες που παρεισφρέουν στη ζωή μας, διαβρώνοντας την αυτοπεποίθησή μας. Σε αυτό το άρθρο, θα μελετήσουμε τις καταστροφικές αυτές συνήθειες, με στόχο να ρίξουμε φως στον αρνητικό αντίκτυπό τους. Με τον εντοπισμό και την κατανόηση αυτών των συμπεριφορών που αποστραγγίζουν την εμπιστοσύνη, ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας να ανακτήσει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής μας και να πυροδοτήσει μια θετική μεταμόρφωση στη ζωή μας.

Υποθέτουμε ότι οι άλλοι έχουν κακή γνώμη για εμάς

Το κλειδί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης είναι να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Μάλιστα, πολλοί έχουν εμμονή με το τι σκέφτονται οι άλλοι γι ‘αυτούς, όμως, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι είναι συνήθως τόσο εγωκεντρικοί που δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν τους άλλους. Καλό θα ήταν να καταλάβουμε ότι ακόμα κι αν οι γύρω μας έχουν κακή γνώμη για εμάς, δεν θα την αλλάξουμε ανησυχώντας γι ‘αυτό!

Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους

Είμαστε όλοι μοναδικοί-έχουμε διαφορετικούς στόχους, φιλοδοξίες και απόψεις για τη ζωή. Ορίζουμε την επιτυχία με το δικό μας τρόπο και θέτουμε άλλες προτεραιότητες. Είναι αδύνατο να γίνει μια λογική σύγκριση μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, δεν βλέπουμε καθαρά. Δεν ξέρουμε τι έχει θυσιάσει αυτό το άτομο και εάν έχει συμβιβαστεί για να φτάσει εκεί που είναι τώρα.

Αναζήτηση εξωτερικής επιβεβαίωσης

Δεν χρειάζεστε έγκριση ή αποδοχή από κανέναν. Είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας, οπότε παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Εάν ενεργούμε για να ευχαριστήσουμε τους άλλους και περιμένουμε, έτσι, να επικυρωθούν οι πράξεις μας, έχουμε πέσει σε μια ατελείωτη παγίδα.

Εγκαταλείπουμε πολύ νωρίς

Η αποτυχία είναι μέρος της ζωής, και είναι εγγενής στην επιτυχία. Δεν πρέπει να αφήσουμε μία άτυχη στιγμή να μας εμποδίσει να επιτύχουμε τους στόχους μας. Μαθαίνουμε από την αποτυχία και την αντιμετωπίζουμε ως σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αποτύχει αμέτρητες φορές. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών και των ηττημένων είναι ότι δεν τα παράτησαν!

Περιβάλλουμε τον εαυτό μας με αρνητικούς ανθρώπους

Τίποτα δεν μπορεί να μας ρίξει περισσότερο από το να συναναστρεφόμαστε με τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εάν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Εάν δεν μπορούμε να τους εξαλείψουμε εντελώς από τη ζωή μας, μπορούμε να περιορίσουμε την έκθεσή μας σε αυτούς.

Πηγή: medium.com

Προηγούμενο άρθροΣεξ μετά τα 50. Τι δυσκολεύει τις γυναίκες
Επόμενο άρθροΠέντε τεχνικές για καλύτερη ερωτική ζωή