Η συναισθηματική στέρηση είναι η πηγή πολλών ασθενειών.

Οι αγκαλιές μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς και αγαπητοίΜια ματιά γεμάτη αγάπη είναι ένας τρόπος να ανέβει η ψυχική μας διάθεση.

Αλλά μπορεί ένα άτομο πραγματικά να αρρωστήσει επειδή δεν λαμβάνει αυτό το είδος της αγάπης;

Η απάντηση είναι ναι.

 

Συναισθηματική στέρηση στα παιδιά: 6 σημάδια που τη φανερώνουν -  Eimaimama.gr

 

Τα ανθρώπινα όντα είναι κοινωνικά και συναισθηματικά. Χρειάζεστε συναισθηματικούς δεσμούς για να επιβιώσετε και να επικυρώσετε τους εαυτούς σας ως μέρος μιας ομάδας.

Εάν οι καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις χαρακτηρίζονται από εγωισμό, ψυχρότητα, εξαπάτηση ή δυσπιστία, αυτό επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας.

Μετά, σταδιακά υποκύπτετε σε μια αργή, καθοδική καταστροφή. Καταλήγετε να αμφιβάλετε για τον εαυτό σαςΓια παράδειγμα, αναρωτιέστε: “Μήπως δεν αξίζω να αγαπηθώ ή μήπως δεν είμαι άξιος/α σεβασμού;”

Αυτός ο τρόπος σκέψης σάς οδηγεί σε μια κατάσταση ανυπαρξίας. Οι άμυνές σας πέφτουν, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί και η φοβερή σκιά της κατάθλιψης εμφανίζεται.

Στο σημερινό άρθρο, θέλουμε να εμβαθύνουμε σε αυτό το σημαντικό θέμα και να επικεντρωθούμε στη συναισθηματική υγεία των ανθρώπων.

 

Συναισθηματική στέρηση στα παιδιά: 6 σημάδια που τη φανερώνουν

Συναισθηματική στέρηση: κενά στην ταυτότητά σας

Σας διδάσκουν να είσαστε ισχυροί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, και ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της παιδικήε ηλικίας και της εφηβείας σας. Ωστόσο, υπάρχουν οικογένειες που παρερμηνεύουν την έννοια της συναισθηματικής δύναμηςΝα θυμάστε:

  • Ένα παιδί δεν θα γίνει δυνατό αν δεν πάρει αγκαλιές, φιλιά ή αγάπη, αν και κάποιοι μπορεί να το δουν ως “αδυναμία”.
  • Ένας έφηβος δεν θα γίνει ένας ισχυρός ενήλικας αν διδαχθεί να καταστείλει τα συναισθήματά του.
  • Ομοίως, δεν θα γίνουν ισχυροί αν δέχονται κριτική επειδή κλαίνε όπως “μόνο τα παιδιά κλαίνε” ή του τύπου “να είσαι ενήλικας σημαίνει να λύνεις τα προβλήματα μόνος σου χωρίς να ζητάς βοήθεια από κανέναν”.
  • Αυτός ο τύπος εκπαιδευτικής προσέγγισης είναι επιβλαβής και επικίνδυνος. Ένα παιδί που μεγαλώνει χωρίς αγάπη από τους αγαπημένους του καταλήγει να πιστεύει ότι ο κόσμος είναι ένας εχθρικός τόπος στον οποίο πρέπει να θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.
  • Αργά ή γρήγορα, αυτό το παιδί μπορεί να γίνει εχθρικό ή να αναπτύξει προβλήματα θυμού.
  • Ομοίως, εάν οι νέοι δεν βιώσουν ενσυναίσθηση και εγγύτητα, θα καταλήξουν να αποσυνδεθούν από τον κόσμοΘα βάλουν συναισθηματικούς τοίχους για να κλειδωθούν μέσα στο δικό τους κόσμο.
  • Αυτό είναι εξαιρετικά επιβλαβές και προβληματικό. Οι άνθρωποι που είναι συνεχώς απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο καταλήγουν να αναπτύσσουν διατροφικές διαταραχές, να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να συναναστρέφονται με κακές παρέες κλπ.

 

Πηγή  https://meygeia.gr/

Προηγούμενο άρθροΠροστάτεψε τον σκύλο σου από τη ζέστη
Επόμενο άρθροΑσκήσεις αυτοβελτίωσης που θα σας βοηθήσουν να αποδεχτείτε τον εαυτό σας