Αν κάθε μέρα που περνά νιώθεις πως απομακρύνεσαι όλο και πιο πολύ από τα όνειρα που είχες για τη ζωή σου τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αναθεώρηση. Πως θα καταφέρεις να βάλεις όμως τις σκέψεις σου σε τάξη;

Ξεκίνα με απλές και μετρήσιμες αποφάσεις. Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι απλές αποφάσεις, που μπορούν να μετρηθούν είναι οι καλύτερες, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να τις τηρήσουν.

Μην τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία! Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όσο καλά θα ήθελες μην το βάλεις κάτω. Θα πρέπει να δεχτείς ότι κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό και συνέχισε από εκεί που ήσουν, πριν από την δυσκολία.

Να είσαι αισιόδοξος και ρεαλιστής. Αν θέσεις πολύ υψηλούς ή σύνθετους στόχους, το πιθανότερο είναι ότι θα δυσκολευτείς να τους πετύχεις, θα τα παρατήσεις και τελικά θα νιώθεις τύψεις και ενοχές.

Κάνε ένα βήμα τη φορά. Εδώ είναι το μυστικό της επιτυχίας. Θα πρέπει να σπάσεις τους στόχους σου σε επιμέρους μικρότερα βήματα. Έτσι κάθε φορά που θα βλέπεις αποτέλεσμα στις προσπάθειες σου θα παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις.

Όρισε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Χρησιμοποίησε το ημερολόγιο σου για να οργανώσεις πόσο συχνά θα κάνεις αυτό που αποφάσισες και για πόσο χρονικό διάστημα.

Κράτησε σημειώσεις. Τι θέλεις να πετύχεις και για ποιο λόγο;  Γιατί η συγκεκριμένη απόφαση αλλαγής είναι σημαντική για εσένα; Απάντησε τις παραπάνω ερωτήσεις κρατώντας σημειώσεις και αφιέρωσε κάθε μέρα 1-2 λεπτά διαβάζοντάς τις.

Να θυμάσε ότι τελικά εσύ έχεις τον έλεγχο.Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που επιθυμείς!

Προηγούμενο άρθροΠως θα διώξεις την αρνητική ενέργεια από τη ζωή σου
Επόμενο άρθροΓέλιο: Τι φανερώνει για το χαρακτήρα μας