Είναι γεγονός πως μόλις μπει η άνοιξη τα πάρκα γεμίζουν με ανθρώπους που βγαίνουν να περπατήσουν και να τρέξουν. Ο καθένας για το δικό του προσωπικό λόγο, άλλωστε η γυμναστική μπορεί να ωφελίσει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα.

Πάμε να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί το τρέξιμο να κάνει καλό στη ψυχή σου.

Μπορεί να σου προσφέρει εσωτερική γαλήνη

Το τρέξιμο ενεργοποιεί την πνευματική χαλάρωση και ηρεμία. Έχουμε την αίσθηση ότι επιτυγχάνουμε ραγδαία πρόοδο με δική μας βούληση.

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ προσωπικής προσπάθειας και αποτελεσμάτων στο τρέξιμο. Οι προσδοκίες από την αυτο-αποτελεσματικότητά σου ενισχύονται ραγδαία. Αρκεί να αγαπήσεις λίγο τον εαυτό σου, να πιστέψεις σε αυτόν και όλα αλλάζουν.

Ενισχύει την αποφασιστικότητα

Το τρέξιμο δίνει άλλη προοπτική στη ζωή. Όταν είσαι σε θέση να δεις την εξέλιξη και τα οφέλη από αυτόν τον τρόπο άσκησης, είναι ευκολότερο να αποφύγεις σε γενικότερη βάση την πρόωρη εγκατάλειψη ή έλλειψη κινήτρου, ειδικά με ένα σωστό πλάνο που θα περιέχει επιμέρους στόχους και σκοπούς, σε ό,τι και αν κάνεις στη ζωή σου.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Οι ενδορφίνες δρουν ως αναλγητικά, που σημαίνει ότι μειώνουν την αντίληψή μας για τον πόνο και επίσης δρουν ως ηρεμιστικά. Μειώνεται το στρες και βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου.

Αυξάνει το αίσθημα της χαράς

Το τρέξιμο απελευθερώνει ενδορφίνες που πυροδοτούν ένα ευχάριστο συναίσθημα στο σώμα. Δίνει ώθηση στη διάθεσή σου με φυσικό τρόπο και όλα ξεκινάνε από αυτές τις μικρές χημικές ουσίες που κάνουν θαύματα.

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι 5 τροφές που καταπολεμούν την κατάθλιψη
Επόμενο άρθροΝιώθεις πόνο; Ξεκίνα να διάβαζεις ένα βιβλίο