Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η προσωπικότητα του αποτελείται από θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία. Τις περισσότερες φορές επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα αρνητικά και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να ζήσει και απολαύσει όλα αυτά τα μικρά πράγματα ποτυ συμβαίνουν καθημερινά και μπορούν να μας προσφέρουν χαρά.

Για να φέρεις την ευτυχία στη ζωή σου θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αγαπήσεις και να αποδεχτείς αυτό που πραγματικά είσαι. Πώς θα το καταφέρεις όμως αυτό;

Κάνε μία λίστα με όλα τα αρνητικά που λες για τον εαυτό σου

Φυσικά, όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας, το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα προτερήματά μας και να χτίζουμε πάνω σε αυτά. Αν βλέπεις μόνο τα αρνητικά στοιχεία σου, τότε δεν ευχαριστιέσαι την εμπειρία του να είσαι ο εαυτός σου και δεν ευχαριστιέσαι την ίδια σου τη ζωή! Για κάθε αρνητικό στοιχείο που κρίνεις τον εαυτό σου δέξου το με συμπόνια για εσένα τον ίδιο και πάρε την απόφαση να συγχωρέσεις τον εαυτό σου.

Μάθε να αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο πώς αισθανόμαστε. Υπάρχει σωστό/λάθος στο πώς επιλέγουμε να αντιδράσουμε σε αυτά που μας συμβαίνουν. Δώσε στον εαυτό σου άδεια να νιώσει το όποιο συναίσθημα έχει. Προσπάθησε παράλληλα να καταλάβεις από πού προέρχεται το συγκεκριμένο συναίσθημα και στήριξε τον εαυτό σου στο να το βιώσεις.

Καλλιέργησε τη σχέση σου με την αποτυχία αλλά και την επιτυχία

Μάθε να παίρνεις τα ρίσκα σου και να δέχεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την επιτυχία εξίσου με την αποτυχία, όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο. Ο λόγος είναι απλός, είτε με επιτυχία, είτε με αποτυχία, θα ξεβολευτεί κανείς από τη ρουτίνα του. Μάθε λοιπόν να είσαι συναισθηματικά παρών στη ζωή σου, να είσαι αυθεντικός άνθρωπος και να ρισκάρεις να αποτύχεις.

Σταμάτα τις συγκρίσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα του να κάνουν συγκρίσεις με άλλους προκειμένου να καταλήξουν ότι κάπου και σε κάτι υστερούν. Αν ξεκινάς με επικριτικό τρόπο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, μόνο για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ‘τέλειος’  τότε μόνο κακό κάνεις σε εσένα. Η συγκρίσεις δε τελειώνουν ποτέ και δεν οδηγούν πουθενά. Καλύτερα είναι να επικεντρωθείς στο να θέσεις τους προσωπικούς σου στόχους και να προσπαθήσεις για αυτούς με μέτρο σύγκρισης το που ήσουν πριν και που είσαι τώρα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα ευεργετικά οφέλη της αγκαλιάς
Επόμενο άρθροΓιατί οι ευφυείς άνθρωποι αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στους φίλους τους