Γνωστές (και θαυμαστές) για την αβίαστα κομψή εμφάνισή τους οι Γαλλίδες είναι παραδόξως – ή μήπως όχι- οι γυναίκες που φαίνεται να περνούν τη λιγότερη ώρα μπροστά στον καθρέφτη για το μακιγιάζ τους.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Statista Global Consumer σε έξι χώρες, οι Γαλλίδες δηλώνουν σε ποσοστό 67% -που είναι και το υψηλότερο-ότι ολοκληρώνουν το καθημερινό τους μακιγιάζ σε λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας.

Ακολουθούν οι Γερμανίδες με ένα ποσοστό 58% να δηλώνει πως χρειάζεται περίπου τον ίδιο χρόνο.

Οι γυναίκες ωστόσο σε Βραζιλία, Ρωσία και περισσότερο από όλες στην Κίνα, απάντησαν σε ποσοστό σχεδόν άνω του 50% πως ξοδεύουν σχεδόν διπλάσιο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη δηλαδή έως και 30 λεπτά.

Στην Κίνα επίσης καταγράφεται και το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που απαντούν ότι χρειάζονται περίπου 30 έως 45 λεπτά για το καθημερινό μακιγιάζ και αυτό σε ποσοστό 14%.

Πολύωρη ρουτίνα είναι όμως και το μακιγιάζ σε σημαντικό γυναικών στη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ η πλειοψηφία των γυναικών στις χώρες αυτές, δηλώνει πως χρειάζεται λιγότερο από 15 λεπτά για να μακιγιαριστούν μια ”κανονική μέρα”, το 6% και το 8%, αντίστοιχα, δήλωσαν ότι αφιερώνουν περισσότερο από 45 λεπτά, που είναι και το υψηλότερο στην έρευνα.

Infographic: Where Make-Up Routines Take the Longest | Statista
ΠΗΓΗ: Life/Huffingtonpost.gr
Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το μεγάλο όφελος από την κατανάλωση καφέ σύμφωνα με νέα έρευνα
Επόμενο άρθροΣυναισθήματα: Πώς ξεχωρίζουμε την πραγματική αγάπη;