Πέρα από τους ενστικτώδεις οραματισμούς που καλύπτουν βασικές πτυχές της ζωής, η αυτοβελτίωση προϋποθέτει ένα σωστά προγραμματισμένο οραματισμό.

Ο περίφημος νόμος της έλξης προβλέπει αυτό ακριβώς.

Επειδή δεν υπάρχει ακόμα η εμπειρία του κεκτημένου, ο εγκέφαλός μας χρειάζεται τις σωστές οδηγίες για να κατανοήσει τα στάδια επίτευξης του στόχου.

Μπορεί να έχεις μια καθαρή επιθυμία, ένα σαφές όραμα, αλλά όχι τη σωστή προσέγγιση.

Κάπου το χάνεις καθώς ο χρόνος περνά και τον αρχικό ενθουσιασμό υποκαθιστούν οι αντικειμενικές ή υποκειμενικές δυσκολίες επίτευξης όσων προγραμματίζεις.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να εκπληρώσουν το όνειρό τους, διότι δεν ακολουθούν τον σωστό δρόμο που θα τους οδηγήσει εκεί.

Αν οραματιστείς σωστά, στέλνοντας απανωτά θετικά ερεθίσματα στον εγκέφαλό σου, τον εκπαιδεύεις ακριβώς όπως θα έκανες αν ήθελες να μάθεις στον σκύλο σου να εκτελεί κάτι νέο.

Για να ζήσουμε μια νέα πραγματικότητα, πρέπει να εξοικειωθούμε με αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης, ώστε όχι μόνο ο εγκέφαλός μας να εγκαινιάσει και να εδραιώσει τις νέες συνήθειες, αλλά και να αποστασιοποιηθεί από τις παλιές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι τείνουν να αποθαρρύνονται και να απογοητεύονται εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια για επιτυχία.

Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η επιτυχία δεν είναι άμεση .

Αν θέλεις να είσαι προσγειωμένος και σίγουρος, να ξέρεις ότι μερικές φορές χρειάζεται υπομονή ή ακόμα και αποτυχία για να προετοιμαστείς για την επιτυχία.

Είναι μια διαδικασία που απαιτεί πειθαρχία και δέσμευση από την πλευρά μας και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να ξεβολευτούν για αυτό.

Τροφοδότησε, λοιπόν, το μυαλό σου με θετικές σκέψεις και δεν θα χρειαστεί πλέον να το φαντάζεται, γιατί απλά θα… το ζεις!

Προηγούμενο άρθροΝα επιμένεις στην αγάπη!
Επόμενο άρθροΔυσανεξία στη λακτόζη: 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στη καθημερινότητά σου