Αφού συμφωνήσει κάποιος να σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά, το πρώτο βήμα είναι να τον βοηθήσεις να απεξαρτηθεί.

Η απεξάρτηση είναι μια περίοδος κατά την οποία κάποιος σταματάει να παίρνει ναρκωτικά.

Εχουν αναπτυχθεί αποτελεσματικές λύσεις, που καθιστούν δυνατόν για ένα άτομο να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά με επιτυχία.

Πριν από αυτές τις λύσεις, η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά ήταν κάτι το πολύ οδυνηρό.

Ο χρήστης, που δεν έπαιρνε πλέον το ναρκωτικό, είχε συμπτώματα στέρησης. Αυτά είναι σωματικές και διανοητικές αντιδράσεις που βιώνει ένα άτομο, όταν σταματά να παίρνει ναρκωτικά. Πρόκειται για κάτι το τρομερό. Ποτέ κανένας βασανιστής δεν επινόησε οτιδήποτε χειρότερο.

 

Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά από τα ναρκωτικά

 

Έτσι, το άτομο είχε δύο επιλογές:

  1. Να συνεχίσει να παίρνει ναρκωτικά, να παγιδευτεί και να υποφέρει χωρίς καμία ελπίδα καλυτέρευσης.
  2. Να υποφέρει τόσο πολύ κατά το στάδιο της απεξάρτησης από το ναρκωτικό, που να είναι σχεδόν αδύνατον να το αντέξει.

Επομένως, ένας χρήστης ναρκωτικών βρισκόταν αντιμέτωπος μ’ ένα πολύ δυστυχισμένο μέλλον.

Ευτυχώς, τώρα υπάρχουν δύο αποτελεσματικές μέθοδοι που κάνουν εφικτή την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά με όσο το δυνατόν λιγότερη δυσφορία. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και οι δύο:

  1. Το άτομο που κάνει απεξάρτηση θα πρέπει να έχει κατάλληλη διατροφή. Με τον όρο διατροφή εννοούμε την κατάλληλη τροφή που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει υγιές. Αυτό περιλαμβάνει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ένας χρήστης ναρκωτικών έχει ανεπάρκεια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Με τον όρο ανεπάρκεια εννοούμε την έλλειψη κάποιου πράγματος που είναι απαραίτητο για την υγεία. Για παράδειγμα, τα ναρκωτικά προκαλούν ανεπάρκεια όσον αφορά τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Β1, το σύμπλεγμα βιταμινών B και τη νιασίνη. Όλες αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την υγεία.

    Το να δίνεις στο άτομο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία κατά την περίοδο απεξάρτησης, έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχή διακοπή της χρήσης ναρκωτικών. Αντί να σταματήσεις απλώς το άτομο από το να παίρνει ναρκωτικά, με αποτέλεσμα τον πόνο και τον κίνδυνο αποτυχίας, του δίνεις μεγάλες ποσότητες βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

 

Ναρκωτικά | elTherapy.gr

 

2. Θα πρέπει να του δώσεις Αντικειμενικά Πρόσες, τα οποία είναι τεχνικές που βοηθούν ένα άτομο να κοιτάξει ή να στρέψει την προσοχή του πέρα από τον εαυτό του. Ο όρος Αντικειμενικά αναφέρεται στα πράγματα που υπάρχουν τριγύρω, όχι στις σκέψεις ή τα συναισθήματα του ατόμου. Ένα πρόσες είναι μια ακριβής σειρά οδηγιών ή ενεργειών (μια ακολουθία με την οποία γίνονται τα πράγματα) για να επιφέρεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα Αντικειμενικά Πρόσες βοηθούν έναν πρώην χρήστη ναρκωτικών να βγάλει την προσοχή του από τον εαυτό του και να την κατευθύνει προς το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα πράγματα που υπάρχουν σε αυτό. Αυτή η ενέργεια είναι πολύ σημαντική για κάποιον που θέλει να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, γιατί τον βοηθάει να έρθει στον παρόντα χρόνο.

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα Αντικειμενικά Πρόσες ανακουφίζουν τα συμπτώματα στέρησης του ατόμου και, μαζί με τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία, κάνουν δυνατή την επιτυχημένη διακοπή της χρήσης με την ελάχιστη δυνατή δυσφορία.

Αν ξέρεις κάποιον που είναι εξαρτημένος από ναρκωτικά, μπορείς να τον βοηθήσεις να ολοκληρώσει τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους.

Εάν η εξάρτηση ενός ατόμου είναι πολύ μεγάλη, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το στείλεις σ’ έναν καλό γιατρό για να κάνει εξετάσεις. Ο γιατρός μπορεί να συστήσει ειδικά προληπτικά μέτρα που πρέπει να ακολουθήσει αυτό το άτομο.

Μερικά άτομα μπορεί να παίρνουν κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα που τους έχει δώσει κάποιος γιατρός και πιθανόν να πρέπει να τα συνεχίσουν. Σε αυτή την περίπτωση, το άτομο και ο γιατρός θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα πρέπει να γίνει.

 

Πώς να αναγνωρίσετε ότι ένα παιδί χρησιμοποιεί ναρκωτικά || VIP Vorobev

 

Πηγή  https://www.scientologycourses.org/

Προηγούμενο άρθροΦάρμακα και Αλκοόλ: Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ!
Επόμενο άρθροΑερομεταφορές: 5 tips για να ταξιδεύετε με ασφάλεια