5 πράγματα που οι άντρες λατρεύουν στο σεξ - ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης

 

Πώς να τον κάνεις να σε ποθεί – Τα 9 «πρέπει»

 

ΠΡΕΠΕΙ…

1)…να τον κοιτάς στα μάτια.
Όσο το δυνατόν συχνότερα επιδίωκε την οπτική επαφή μεταξύ εσού και του αγοριού που σου αρέσει ή του συντρόφου με τον οποίο είσαι ήδη σε σχέση. Όταν είστε μαζί, σε οποιοδήποτε μέρος, και συζητάτε, κάρφωνε μερικές φορές το βλέμμα σου πάνω στο δικό του και άφηνε έτσι τα μάτια να πουν πράγματα που δεν εκφράζονται τόσο καλά με το στόμα. Επίσης, να τον κοιτάς κατάματα όποτε του μιλάς προκειμένου να του φανερώνεις την ειλικρίνειά σου, μια ειλικρίνεια που στις μέρες μας δε θεωρείται δεδομένη στις σχέσεις, γι’ αυτό κι όταν φαίνεται πως υπάρχει πολλαπλασιάζει την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό από το άλλο μέλος της σχέσης και κατ’ επέκταση την εμπιστοσύνη στο ζευγάρι. Πώς να τον κάνεις να σε ποθεί ωσάν τρελός χάριν την επιδιωκόμενης από πλευράς σου οπτικής επαφής; Κοίταζέ τον επίμονα – κι ίσως αισθησιακά θα λέγαμε – όταν είναι περιποιημένος· είτε μόλις έχει βγει από το μπάνιο είτε είναι έξω μαζί σου ή και την παρέα του / σας κ.ο.κ. Διότι, εκλαμβάνοντας από εσένα ότι τον θεωρείς όμορφο, ελκυστικό και θελκτικό, νιώθει κι ο ίδιος πολύ καλύτερα, γεμίζει αυτοπεποίθηση, και δένεται ακόμη περισσότερο μαζί σου.

 

2)…να του λες αστεία.
Δε χρειάζεται να είσαι η κορυφαία comedian για να μπορείς να πετάς πού και πού κανένα αστειάκι. Ειδικά όταν γνωρίζεις το χιούμορ του αγαπημένου σου ή / και όταν έχετε κοινές εμπειρίες, τα αστεία μεταξύ σας γίνονται ακόμη πιο εύκολα και με πολλές περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχημένα. Γενικά, ξέρεις ότι οι άνδρες, όσο σοβαροί κι αν φαίνονται μερικοί από αυτούς, μέσα τους παραμένουν παιδιά – έτσι υποστηρίζει τουλάχιστον η σχετική και υφισταμένη κοινωνική αναπαράσταση. Και τι αρέσει σίγουρα στα παιδιά; Το παιχνίδι και το γέλιο. Πείραζέ τον, λοιπόν, λέγε του πού και πού αστεία, και θα πετύχεις αυτόματα στο πώς να τον κάνεις να σε ποθεί. Οι γυναίκες που διέονται από ανυπέρβλητη σοβαρότητα (ή σοβαροφάνεια) και που είναι άκαμπτες στον τομέα αυτό, συνήθως εκλαμβάνονται ως βαρετές. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί το χιούμορ είναι δείκτης ευφυΐας. Γιατί να μην του δείχνεις , επομένως, πόσο έξυπνη είναι η γυναίκα που έχει δίπλα του;!

 

3)…να είσαι απρόβλεπτη.
Ετοίμασέ του το αγαπημένο του φαγητό σε ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι και με συνοδεία το αγαπημένο του ποτό και τη μουσική που του αρέσει. Κλείσε εισιτήρια για ένα μέρος που θα ήθελε να πάει ή ακόμη και στην ταινία που παίζει στους κινηματογράφους και ξέρεις ή πιστεύεις ότι θα θέλει να δει. Αγόρασέ του ένα δωράκι – δεν έχει καμία σημασία η αξία του – χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος (επέτειος, εορτή, γενέθλια κ.ά.). Γράψε του κάτι γλυκό ή κάτι αστείο σε ένα post – it και κόλλησέ το κάπου που δε θα περιμένει να το δει, όπως για παράδειγμα μέσα στο πορτοφόλι του, έτσι ώστε να χαρεί και να χαμογελάσει όταν το ανοίξει ξαφνικά. Με το να είσαι απρόβλεπτη έχεις ήδη κλείσει μία θέση δίπλα στον άνθρωπο αυτόν, και όχι όποια κι όποια, την πρώτη! Βέβαια, μπορείς να σκεφτείς ένα εκατομμύριο άλλες ιδέες για μικρό-εκπλήξεις ή ακόμη και για πιο «μεγάλες» εκπλήξεις όπως είναι ένα ταξίδι. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πλέον πάρα πολλά site και blogs με ιδέες για δώρα ή εκπλήξεις, καθώς επίσης και videos που δείχνουν χειροποίητες κατασκευές που θα κάνουν τον παραλήπτη να αισθανθεί πανευτυχής και τυχερός που σε έχει.

 

4)…να μιλάς τη γλώσσα του.
Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα, το δικό του δηλαδή σύνολο γνωρισμάτων, εμπειριών, επιδιώξεων, φιλοδοξιών, γούστου και λοιπών. Έτσι, και κάθε άνδρας θέλει κάτι διαφορετικό, κάτι που εσύ πρέπει να εντοπίσεις με λίγη παραπάνω παρατήρηση, να το εμπεδώσεις και να το εφαρμόζεις στην από κοινού καθημερινότητά σας. Εάν, για παράδειγμα, ο αγαπημένος σου αρέσκεται στα όμορφα λόγια, εννοείται ότι δε θα σε προτρέψουμε στο να του μιλάς ολημερίς με γλυκόλογα και φιλοφρονήσεις, αλλά θα σε παρακινήσουμε αναμφίβολα στο να του κάνεις πού και πού κάποιο κομπλιμέντο. Η εμφάνισή του, το νέο του κούρεμα, το καινούριο του ρούχο, η εμπειρία σας στο κρεβάτι, η έκπληξη που σου ετοίμασε και το γεγονός ότι σε υπερασπίστηκε άψογα μπροστά σε άλλους μπορούν να αποτελέσουν μόνο ορισμένα από τα ζητήματα για τα οποία αξίζει να του κάνεις ένα έστω κομπλιμέντο. Εάν πάλι ο σύντροφός σου είναι πιο πολύ των πράξεων, τότε προσπάθησε έμπρακτα να του καταστήσεις σαφές ότι τον θέλεις, ότι τον αγαπάς και ότι λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψιν σου τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Δηλαδή, εφόσον γνωρίζεις ότι ενοχλείται που κάθε φορά χρειάζεσαι ατελείωτες ώρες για να ετοιμαστείς, φρόντισε στην επόμενη βραδινή σας έξοδο να ετοιμαστείς εντός μίας ώρας και να μη φας πάλι ένα τρίωρο μπροστά από κάθε καθρέπτη του σπιτιού σου!
Στην Ψυχολογία, η ικανότητα να κατανοούμε σε βάθος τον άλλον, τι ενδεχομένως σκέπτεται και κυρίως πώς αισθάνεται, ονομάζεται ενσυναίσθηση και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ύπαρξή της στα πλαίσια μιας διαπροσωπικής σχέσης (αδελφικής, μητρικής, πατρικής, συγγενικής, φιλικής, συνεργατικής, και κυρίως ερωτικής) δύναται να καταστήσει την εν λόγω σχέση υγιή, δυνατή, ισχυρή, σε πολύ καλή ποιότητα και με διάρκεια στο χρόνο. Επομένως, βασική συμβουλή από μεριάς μας εάν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις να σε ποθεί βαθιά και παντοτινά είναι ακριβώς αυτή: να προσπαθήσεις να τον καταλαβαίνεις κι έπειτα να του δείχνεις με λόγια και πράξεις τι έχεις καταλάβει.

 

5)…να τον αφήνεις να αναπνέει.
Πώς να τον κάνεις να σε ποθεί; Δώσε του απλόχερα χώρο και χρόνο. Επίτρεψέ του να έχει τη δική του ζωή με ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: προσωπικό e-mail, εξόδους με την παρέα του, συνδρομή στο γυμναστήριο κ.λπ. Οι περισσότεροι άνδρες – για να ακριβολογούμε, μάλλον όλοι οι άνδρες – θέλουν να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα εξίσου καλά και μόνοι τους, δίχως να έχουν την κοπέλα ή γυναίκα τους πάνω από το κεφάλι τους. Ειδικά εάν είσαι λίγο καιρό μαζί του, το να του στέλνεις συνεχώς στο chat, να τον παίρνεις διαρκώς στο κινητό του τηλέφωνο, να του κρατάς μούτρα επειδή δε συναντηθήκατε και προτίμησε να βγει με τους φίλους του και άλλες τέτοιες ανοησίες, καθιστούν αβέβαιο το άμεσο ή μακρινό μέλλον της σχέσης σας. Κι αυτό, διότι με τέτοιου είδους πρακτικές αφενός τού μεταδίδεις τη νευρικότητα και την ανασφάλειά σου αφετέρου του δείχνεις ότι δεν είσαι ανεξάρτητη, αλλά προσκολλημένη πάνω του. Κι αν αυτά φαντάζουν όμορφα στην αρχή, μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό δεν είναι…

 

6)…να ακούς τα «θέλω» του.
Συχνά συμβαίνει εμείς οι γυναίκες να δίνουμε περισσότερη σημασία στα «θέλω» μας, στις δικές μας επιθυμίες, προσδοκίες και ανάγκες, παραμερίζοντας λίγο ή πολύ τις επιθυμίες και τις ανάγκες του ανθρώπου με τον οποίο είμαστε μαζί. Δεν τον ακούμε όταν μας ανοίγεται, όταν μας μιλάει για τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, όταν μας εκφράζει τα συναισθήματα και την ανυπέρβλητη αγάπη που τρέφει για εμάς.  Εντούτοις, εάν πράγματι θέλεις να κάνεις το ταίρι σου ή τον άντρα με τον οποίον πρόσφατα ξεκίνησες να βγαίνεις ραντεβού να σε ερωτευτεί παράφορα, αυτό που οφείλεις απαραιτήτως να κάνεις είναι να έχεις πάντοτε ανοιχτά τα αυτιά σου όταν εκείνος νιώθει την ανάγκη να σου μιλήσει, να σου ανοιχτεί, να σου εκφραστεί.

 

7)…να θέτεις σαφή όρια και να ανέχεσαι ό,τι συμβαίνει εντός αυτών και μόνο.
Ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τις διαπροσωπικές σχέσεις επισημαίνει τη θεμελιώδη σημασία της τοποθέτησης ορίων από τα μέλη της εκάστοτε σχέσεως. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι απαραίτητο να θέτει τα όρια εντός των οποίων θεωρεί κάτι αποδεκτό κι επιθυμητό και εκτός των οποίων παύει να είναι ανεκτικός και σύμφωνος. Κάτι τέτοιο, συνεπώς, πρέπει να κάνει ο σύντροφός σου αλλά πρέπει να κάνεις κι εσύ, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Τι σχέση έχει, όμως, η οριοθέτηση με το πώς να τον κάνεις να σε θέλει τρελά; Έχει μια έμμεση μεν αλλά αλληλοεξαρτώμενη σχέση. Συγκεκριμένα, αν εσύ δεν έχεις θέσει τα όρια του μέχρι πού ανέχεσαι και πού όχι, μέχρι πού είσαι σύμφωνη με τις πράξεις και τις συμπεριφορές του και πού δε συμφωνείς, τότε θα υπάρξουν περιπτώσεις που ο σύντροφός σου θα προβεί σε κάτι ή θα πει κάτι που δε σου αρέσει καθόλου. Αν εσύ δυστροπήσεις, θα οδηγηθείτε σε τσακωμό μιας και ο ίδιος δε γνωρίζει ότι εσύ κάτι τέτοιο δεν το αποδέχεσαι, από τη στιγμή που η ίδια δεν του το έχεις προσδιορίσει με σαφήνεια. Από την άλλη, αν εσύ το παίξεις ότι συμφωνείς μαζί του ενώ στην πραγματικότητα δε σου άρεσε αυτό που έγινε, τότε δύο τα τινά: ή θα σε θεωρήσει αυτό που λαϊκά λέμε «χάπατο» κι άρα θα εξακολουθεί να σού κάνει πράγματα που δε σου αρέσουν μόνο και μόνο επειδή δεν αντιδράς, ή θα συνεχίσεις η ίδια να ανέχεσαι πράξεις και συμπεριφορές που δε σε βρίσκουν σύμφωνη και κάποια στιγμή θα κάνεις ένα «μπαμ!».

 

8)…να τον κάνεις να ζηλεύεις, ως ένα σημείο.
Εντάξει, αυτή είναι μία συμβουλή που τη συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα μας παρόλο που όλες λίγο – πολύ τη γνωρίζουμε και την εφαρμόζουμε. Μα, αν σε θεωρεί σίγουρη και δεδομένη, πώς να καταλάβει τη σημασία σου και τη σπουδαιότητα-ανάγκη του να σε έχει δίπλα του και να είστε μαζί; Γι’ αυτό, όταν βγείτε με γνωστούς σας ή συναντήσετε μαζί κάποιον φίλο του, προσπάθησε να ανοίξεις μια σύντομη φιλική κουβέντα με εκείνον μπροστά στο σύντροφό σου, κάνε μία πλάκα μαζί του, χαμογέλα και… άσε τη ζήλεια να δουλέψει για εσένα! Προσοχή, όμως. Μην το παρακάνεις και φτάσεις στο άλλο άκρο και γίνεις προκλητική ή ακόμη και προσβλητική απέναντι στον αγαπημένο σου. Γιατί τότε τα αποτελέσματα δε θα είναι σίγουρα τα αναμενόμενα…

 

9)…να χαμογελάς.
Αφήσαμε για το τέλος των συμβουλών μας περί «πρέπει» σε σχέση με το θέμα του πώς να σε ποθεί ο άντρας που σου αρέσει ή που είστε μαζί μία πού συγκεκριμένη… μέθοδο: το χαμόγελο. Το χαμόγελο δείχνει μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, χαρά, ζωντάνια και θετική διάθεση, που δε διστάζει να μοιραστεί αυτή την ευφορία που η ίδια νιώθει και έχει μέσα της και στον άλλον. Μάλιστα, αν ρωτήσεις πολλά αγόρια τι αρέσει πολύ πάνω στην κοπέλα τους ή αντιστοίχως άνδρες για τις γυναίκες τους σίγουρα μέσα στα πέντε πράγματα που θα σου αριθμήσουν θα είναι: «Το χαμόγελό της!». Οπότε, φόρα το χαμόγελό σου από την αρχή έως το τέλος της από κοινού σας συνομιλίας και αναμφίβολα θα πετύχεις το στόχο σου.

 

8 κλειδιά για να βρεις και να κρατήσεις τη σχέση που σου αξίζει | ekriti.gr

 

Πώς να τον κάνεις να σε ποθεί – Τα 5 «μη»

 

ΜΗ(Ν)…

1)…του μιλάς για τους άλλους άνδρες στους οποίους αρέσεις.
Μα είσαι σοβαρή; Πιστεύεις ότι με το να του δείξεις ότι έχεις πέραση και ότι σε πολιορκούν κι άλλοι άνδρες την ίδια περίοδο θα καταφέρεις να τον κάνεις να πει «Α, εδώ είμαστε, η Μαρία είναι αστέρι, για να την πολιορκούν άλλοι δέκα!»; Όχι! Το ακριβώς αντίθετο θα πετύχεις. Θα τον κάνεις να θεωρήσει πως είναι ένας ακόμα στη λίστα με αυτούς που τους αρέσεις, ενώ εσύ αυτό που επιδίωκες ήταν να τον κάνεις να νιώσει ότι είναι ο ξεχωριστός της καρδιάς σου, αυτός που προτιμάς παρόλη την πολιορκία άλλων τόσων.

 

2)…προσποιείσαι πως σου αρέσουν πράγματα που αρέσουν και σε εκείνον.
Ένα από τα λάθη στα οποία δεν πρέπει να εμπίπτεις εάν θέλεις να μάθεις πώς να σε ποθεί ο άνδρας ή το αγόρι που σου αρέσει, που σε φλερτάρει ή που είστε ήδη σε σχέση είναι το να προσποιείσαι ότι έχετε ορισμένα κοινά μεταξύ σας, τα οποία στην πραγματικότητα δεν τα έχετε. Σκέψου το εξής παράδειγμα. Αυτός λατρεύει τη ροκ μουσική, ενώ εσύ τα ελληνικά λαϊκά τραγούδια και δεν έχει ιδέα από ροκ. Τον ρωτάς: «Τι μουσική ακούς;» και σε πληροφορεί για την κλίση του προς το ροκ είδος. Γιατί, γλυκιά μου, δεν υποστηρίζεις την προτίμησή σου και του λες: «Αλήθεια; Κι εγώ ροκ ακούω!»; Γιατί; Και μετά που θα σε ρωτήσει: «Ποιο είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα;», «Ποιο τραγούδι τους σου αρέσει περισσότερο;»… Τι θα πεις τότε; Θα το googlαρεις και ό,τι είναι ας προκύψει; Δηλαδή, τόση μεγάλη σημασία για το αν ταιριάζετε ή για την ενδεχόμενη μετέπειτα σχέση σας παίζει το είδος της μουσικής που ο καθένας σας προτιμάει; Σίγουρα όχι. Άσε που το ένα ψέμα φέρει το άλλο…

 

3)…τον ειρωνεύεσαι.
Καταλαβαίνουμε (ούσες γυναίκες κι εμείς) ότι η ειρωνεία ενδεχομένως να αποτελεί ένα δίαυλο, έναν τρόπο επικοινωνίας σου με το άλλο άτομο, ή, ακόμη, να υποκρύπτει την προσπάθειά σου να σπάσει – κατά μία έννοια – ο πάγος ανάμεσά σας. Σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει πάντα αυτό. Με το να τον ειρωνεύεσαι είναι πολύ πιθανό να οδηγήσεις την κατάσταση μεταξύ σας στα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις. Ειδικά για μία πρώτη γνωριμία, για ένα πρώτο ραντεβού, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να κάνεις. Εάν, παραδείγματος χάρη, πιστεύεις ότι κάτι μπορεί να τον προσβάλλει, μην  ρισκάρεις καθόλου να το ξεστομίσεις και να διακινδυνεύσεις την έκβαση του φλερτ.

 

4)…το παίζεις αδιάφορη.
Μέγα λάθος! Το να μην είσαι και η πιο εύκολα προσεγγίσιμη κοπέλα είναι μια καλή τακτική προκειμένου να κάνεις αυτόν που σου αρέσει να σε θελήσει πιο πολύ ή ακόμα και να κολλήσει μαζί σου. Δεν είναι όμως με βεβαιότητα η πιο αποτελεσματική τεχνική ούτε αποβαίνει πάντοτε θετικά. Όταν προσποιείσαι ότι δε νοιάζεσαι και πολύ καθ’ όσο μιλάτε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να του δώσεις την εντύπωση είτε ότι είσαι σνομπ είτε ότι δε σε νοιάζει όντως και πολύ εκείνος. Γι’ αυτό, εάν έχεις βάλει στο μάτι κάποιον, δείξ’ του το! Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ντροπές , δισταγμούς και τα συναφή. Κατανόησε σε βάθος ότι το πώς να τον κάνεις να σε ποθεί δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με το να τον.. «φτύνεις».

 

5)…προσπαθήσεις να γίνεις η μαμά του.
Αν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις να σε ποθεί ειλικρινά, τότε είναι απαραίτητο να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική στις ισορροπίες που διατηρείς όσον αφορά το ρόλο σου. Τι εννοούμε; Όταν έξω έχει κρύο κι ανησυχείς για εκείνον, πες του να πάρει τη ζακέτα του με όμορφο τρόπο και απαραιτήτως αιτιολόγησέ του γιατί τού το λες: «Αγάπη μου, επειδή είδα ότι θα πέσει η θερμοκρασία σήμερα και δε θέλω να μού κρυώσεις, πάρε κι ένα ζακετάκι στο χέρι σου όπως θα φεύγεις!». Αυτή είναι μία ωραία ολοκληρωμένη πρόταση, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθίσταται από το: «Γιάννη, ζακέτα να πάρεις!», μιας και η δεύτερη προσταγή είναι πολύ γνώριμη στα αυτιά του Γιάννη. Από πού; Από το στόμα της υπερπροστατευτικής μητέρας του καθ’ όλες τις φθινοπωρινές, χειμωνιάτικες και ανοιξιάτικες μέρες και νύχτες της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας του. Αν ήθελε μητέρα, καθόταν με τη μάνα του. Για να έχει επιλέξει, όμως, να μείνει με εσένα, τη σύντροφό του, σημαίνει ότι σίγουρα δε θέλει μία δεύτερη μάνα μέσα στα πόδια του. Πρόσεχε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής τις ισορροπίες αυτές. 

 

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθρο6 Μύθοι για την Αγάπη και τις Σχέσεις
Επόμενο άρθροΑποφθέγματα του Aldo Carotenuto για τον έρωτα, την αγάπη, την προδοσία και τη γυναίκα