1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε γατάκια και σκυλάκια νηπιακής ηλικίας.Τα μωρά είναι συνήθως πιο ευάλωτα στο κρύο —μιας και πασχίζουν περισσότερο να διατηρήσουν τη φυσιολογική θερμοκρασία στο σώμα τους— γι’αυτό και πρέπει να φροντίσετε να τα έχετε σε μέρος με θέρμανση, να τους παρέχετε κουβερτούλα  ή μια ζεστή φωλίτσα με γούνινη επένδυση αλλά και να τα ντύνετε όταν μπορείτε. Επιλέξτε ζεστά ρουχαλάκια τόσο για μέσα όσο και για εκτός σπιτιού.
  2. Σε περίπτωση επαφής με το χιόνι ή με τη βροχή,επιστρέφοντας στο σπίτι πλύνετε και στεγνώστε πολύ καλά το κατοικίδιό σας χωρίς να αφήσετε υγρά μέρη. Έτσι φροντίζετε τόσο να μην κρυώσει αλλά  και αποτρέπετε  ενδεχόμενες μυκητιάσεις που μπορεί να προκληθούν από την υγρασία.
  3. Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας ανεπιτήρητα γενικά αλλά και ειδικά κατά τις κρύες ημέρες  σε εξωτερικούς χώρους ή σε εξοχικούς χώρους. Μπορεί να εγκλωβιστούν κάπου και να μην τα δείτε- και να φτάσουν να κινδυνέψουν από υποθερμία.
  4. Μην τα αφήνετε μέσα στο αυτοκίνητο μόνα τους για πολλή ώρα με το κρύο. Το κρύο μπορεί να προκαλέσει το ίδιο κακό με τον καύσωνα.
  5. Αυξήστε την ποσότητα της τροφής ώστε να δώσετε έξτρα ενέργεια σε κατοικίδια που κάνουν βόλτα ή και γυμνάζονται έξω στο κρύο. Εκτός από την επιλογή του μεγαλύτερου γεύματος μπορείτε επίσης να προτιμήστε τροφές με λιπαρό κρέας (όπως αρνί) ή ακόμα και τροφές «ενέργειας/agility» όπως ονομάζονται ώστε να εξασφαλίσετε ότι το κατοικίδιό σας θα λάβει την έξτρα ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός του για να ζεσταθεί με το κρύο.
  6. Φροντίστε τα πατουσάκια τους με ειδική προστασία σε μορφή κρέμας. Όλες οι extreme καιρικές συνθήκες όπως είναι το πολύ κρύο ή και η πολλή ζέστη, καταπονούν τα μαλακά μαύρα μέρη της πατούσας, αφυδατώνοντάς τα και προκαλώντας τοπική ξηρότητα που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μικρές πληγές. Εφαρμόζετε τακτικά την ειδική κρέμα για τις πατούσες προκειμένου να κρατάτε υγιή και ενυδατωμένα τα πέλματα.

Και υπομονή… κρύο είναι θα περάσει.

Προηγούμενο άρθροMINDFUL EATING: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;
Επόμενο άρθροΗ μουσική ευνοεί την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών