Ξύπνησες και όλα σου πάνε στραβά; Δώσε ακόμη μία ευκαιρία στον εαυτό σου και προσπάθησε να μετατρέψεις την κάθε άσχημη μέρα σε μία πιο δημιουργική. Πως θα καταφέρεις όμως να πραγματοποιήσεις αυτή την δύσκολη αποστολή;

Θυμηθήσου ότι το παρελθόν δεν ισοδυναμεί με το μέλλον

Μια άτυχη στιγμή δεςν είναι ικανή να σου αλλάξει όλη τη μέρα. Ο λόγος που οι άνθρωποι πιστεύουμε κάτι τέτοιο είναι γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος θέλει να δημιουργεί γενικούς κανόνες με βάση τυχαία γεγονότα.

Μην μεγαλοποιείς τα πράγματα

Δες την πραγματική διάσταση των γεγονότων: αν αυτό που σου χάλασε τη διάθεση δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, τότε είναι βέβαιο ότι μέσα σε 15 μέρες θα έχεις ξεχάσει ότι συνέβη.

Συγκεντρώσου στη θετική σου σκέψη

Ο κύριος λόγος που νιώθεις άσχημα είναι γιατί συγκεντρώνεις το μυαλό σου στα αρνητικά. Όμως για κάθε ένα κακό υπάρχουν και πολλά καλά. Φτιάξε μια λίστα με αυτά και προσπάθησε να τη διαβάζεις συχνά.

Εκτονώσου

Βρες ένα ασφαλές σημείο να εκφράσεις τα συναισθήματα σου φωνάζοντας, ουρλιάζοντας και χτυπώντας ένα φανταστικό εχθρό. Διώξε όλη την αρνητική ενέργεια από μέσα σου και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Ξεκίνα να πιστεύεις στα θαύματα

Όπως η κακή σου διάθεση μπορεί να φέρει την καταστροφή, έτσι και η θετική στάση απέναντι στο μέλλον, σε κάνει πιο δεκτικό σε όλα τα θαυμάσια πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου.

Άλλαξε τη στάση του σώματος σου

Πάρε μια βαθιά ανάσα και κράτησε το σώμα σου πιο όρθιο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν μεγαλύτερα βήματα και περπατούν πιο γρήγορα. Αυτό μερικές φορές αρκεί για να σου αλλάξει τη διάθεση.

Βελτίωσε τη χημεία του σώματος σου

Το σώμα και το πνεύμα σου συνεργάζονται συνεχώς. Η κακή διάθεση, σε κάνει να νιώθεις πιο κουρασμένος κι αυτό με τη σειρά του χαλάει ακόμα περισσότερο τη διάθεση σου. Μία μικρή βόλτα μπορεί να καταφέρει να αλλάξει αμέσως την διάθεση σου.

Προηγούμενο άρθροΣημάδια ότι πάσχετε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Επόμενο άρθροΚοινωνική νοημοσύνη – Goleman Daniel