Κάποτε το φυσικό κάλλος ή αλλιώς η φυσική ομορφιά σε έναν άνδρα ή μία γυναίκα ήταν δεδομένη και ξεχώριζαν σαν την “μύγα μες στο γάλα” όλοι όσοι είχαν πλαστική και ψεύτικη ομορφιά.

Εν έτει 2018 φτάσαμε να θεωρούμε παράξενο και αφύσικο το να έχουμε φυσική και ανέγγιχτη ομορφιά.

Φτάσαμε να δημιουργούμε πλαστική “φυσική” ομορφιά ή αλλιώς το “επιμελώς ατημέλητο” όπως είναι της μόδας να λένε οι μεγάλοι και τρανοί της τιβί και των εντύπων μόδας.

Να προσπαθούμε δηλαδή να μιμηθούμε το αυθόρμητα και φυσικά τέλειο. Τα πάντα δηλαδή αρκεί να μην είμαστε απλά ο εαυτός μας!

Βρε νοικοκυρές θες, βρε καθαρίστριες θες, βρε γκαρσόνες θες-αν όχι όλες οι περισσότερες έχουν και κάτι πλαστικό επάνω τους.

Δεν τίθεται πλέον θέμα να έχεις μία αμύθητη περιουσία ούτε να είσαι υψηλού βεληνεκούς τηλεπερσόνα.

Τώρα με τα σόσιαλ μίντια η καθεμία και ο καθένας αισθάνεται τον εαυτό του σταρ…Αφού μπήκε ο φακός σε καθενός το σπίτι.

Τι επιπτώσεις όμως κουβαλάει αυτή η μανία της “μάσκας” και της ματαιοδοξίας;

Σίγουρα είναι πολλές και διακρίνω πως αρχίζει να γυρνάει μπούμερανγκ και αντί για εντυπώσεις θαυμασμού αρχίζει και γίνεται κατακραυγή.

Στους υποψήφιους εραστές αρχίζει να επιδρά αρνητικά η υπερβολική και ψεύτικη εικόνα με αποτέλεσμα το αντίθετο φύλο να  επιλέγει την όλο και πιο φυσική, απείραχτη εμφάνιση.

Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε πως πέρα από τα στημένα πρότυπα ομορφιάς, υπάρχει μια ομορφιά που δεν στηρίζεται σε είδωλα, δεν στηρίζεται στη μόδα και ασφαλώς δε στηρίζεται στο μάρκετινγ.

Υπάρχει μια ομορφιά ξεχωριστή, διαχρονική και ουσιώδης, που δεν αποκτιέται με κρέμες ομορφιάς, αισθητικούς, κομμώτριες και χειρουργικά νυστέρια.

Μια ομορφιά που αισθάνεσαι μέσα σου και δεν είναι κάτι σωματικό. Μια ομορφιά που καθρεφτίζεται μονάχα μέσα στα μάτια σου…Είναι  η ομορφιά της μοναδικής ψυχής σου.

Μη μένουμε λοιπόν στην εύπλαστη και αναλώσιμη εικόνα.

Οφείλουμε να αναζητάμε τη πραγματική ομορφιά μέσα μας και να τονίζουμε την αυτοεκτίμηση μας. Να είμαστε υποστηρικτικοί με τον εαυτό μας.

Οφείλουμε τελικά να μας αγαπάμε όπως είμαστε και όπως γεννηθήκαμε.

Άλλωστε είμαστε όλοι δημιουργήματα της φύσης και ο καθένας μας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, που τον κάνουν να είναι ένα ξεχωριστό φυσικό καλλιτέχνημα.

Αυτή η «πλαστική και τεχνητή ομορφιά» δείχνει απέχθεια του πραγματικού εαυτού σας.

Σαν λουλούδια μέσα στη λάσπη.

Ας ανθίσουμε λοιπόν! Και τα σπάνια και εντυπωσιακά αρώματά μας θα αναβλύσουν την αληθινή ομορφιά που τόσο πολύ ποθούμε. Ανέξοδα και προπάντων αληθινά.

Προηγούμενο άρθροΡουτίνα: Ο εχθρός της αληθινής ευτυχίας
Επόμενο άρθροΠότε βγαίνει από μόνο του το διαζύγιο