Όσο και αν προσπαθούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας μερικές στιγμές χαλάρωσης το αυξημένο στρες και ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής δε μας αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Τι είναι όμως αυτό που κάνουμε λάθος και ις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να το καταλάβουμε;

Περπατάμε σκυφτοί

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry υπέδειξε πως η κακή στάση σώματος στο περπάτημα έχει αρνητική επίδραση στη διάθεσή μας.

Δε γυμναζόμαστε

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 19%.Η σχέση γυμναστικής και κατάθλιψης είναι αμφίδρομη: τα άτομα που εκδηλώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα γυμνάζονται λιγότερο και ταυτόχρονα τα άτομα που γυμνάζονται λίγο είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Υπάρχουν γύρω μας τοξικοί άνθρωποι

Πρόκειται για άτομα που καταστρέφουν καθημερινά την αυτοεκτίμησή μας, μας δημιουργούν άγχος και μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς. Δεν είναι εύκολο να του δούμε, όμως μπορούμε να νιώσουμε την αρνητική επίδραση των τοξικών ανθρώπων στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε έλλειψη ύπνου

Ο ύπνος επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής και της υγείας μας. Εάν δεν απολαμβάνουμε αρκετό και ποιοτικό ύπνο καθημερινά, πάσχει κάθε επιμέρους σύστημα του οργανισμού μας και κατ’ επέκταση πλήττεται και η διάθεσή μας.

Προηγούμενο άρθροΜουσική που ζεσταίνει την ψυχή σου
Επόμενο άρθροΤου ραντεβού τ’ ανείπωτα!