«Πιθανόν να γνώριζε η αδερφή και ο Μάνος»
Όπως εξηγεί η κ. Χριστοδούλου, μιλώντας στο ethnos.gr η 33χρονη από την Πάτρα θα επιμείνει κατά την απολογία της στο ίδιο σενάριο, ότι όλα αυτά οφείλονται σε κάποιο σπάνιο γενετικό σύνδρομο το οποίο δεν μπορούν να εντοπίσουν οι γιατροί. «Πιθανολογώ και η αδερφή της γνώριζε γιατί ήταν παρούσα στο θάνατο του μωρού και ο πατέρας πιθανώς να είχε αντιληφθεί κάτι κάποια στιγμή»
Είχε έντονη ανάγκη για την προσοχή και την λύπηση των άλλων
Σκιαγραφώντας τα κίνητρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στην Ιατρική από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου τονίζει ότι η 33χρονη διακατέχεται από μία έντονη ανάγκη για προσοχή, ακόμη και με την λύπηση των άλλων για τον εαυτό της. Θέλει να προκαλεί τον οίκτο των άλλων. Δημιουργεί διαρκείς συγκρούσεις και καταστάσεις μέσα από τις οποίες θα τραβήξει την προσοχή του περίγυρου προκειμένου να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την δική της, ουσιαστικά, αξία αλλά και να δείξει πόσο πολύ αγαπάει τα παιδιά της και να την λυπηθούν. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος που ακολουθείται».
«Ψυχοπαθής αλλά δεν είχε το ακαταλόγιστο – Ήξερε τι έκανε»
Η Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στην Ιατρική από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου εκτιμά ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία χαρακτηρίζεται από στοιχεία σίγουρα ψυχοπάθειας. «Παρατηρούμε μια ανέκφραστη όψη αλλά και έλλειψη μεταμέλειας στο πρόσωπό της 33χρονης. Δεν μπαίνει μέσα στα πλαίσια του ακαταλόγιστου αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Και η κατάστασή της δεν απαιτεί εισαγωγή σε ψυχιατρείο. Το να έχει μια βαριά διαταραχή της προσωπικότητας δηλαδή πολλαπλά συμπτώματα μιας διαταραχής προσωπικότητας δεν την κάνει να έχει το ακαταλόγιστό, να μην ξέρει τι κάνει. Έχει βέβαια ψυχιατρικά-πολλά μεταιχμιακά στοιχεία- δηλαδή διακατέχεται από μία συναισθηματική αστάθεια».
Ενδείξεις ότι προκαλούσε ασθένειες στα παιδιά με τεχνητά μέσα.
Σύμφωνα με την κ. Χριστοδούλου φαίνεται ότι η 33χρονη προκαλούσε με τεχνητά μέσα ασθένειες στα παιδιά για να φανεί πόσο ταλαιπωρημένη είναι. Και παρόλα αυτά συνεχίζει να φροντίζει το παιδί και αυτό να το δείξει στους νοσηλευτές, στους γιατρούς και στον κοινωνικό περίγυρο. «Σε μια πολύ στρεσογόνο κατάσταση που βιώνεται από μια εγκατάλειψη ενός συντρόφου δεν διστάζει ούτε να προσποιηθεί η ίδια την άρρωστη που έχουμε το κομμάτι το οποίο έχει να κάνει με το σύνδρομο Μινχάουζεν. Σε μεταγενέστερο χρόνο αφού τέλεσε το γάμο με τον πατέρα των παιδιών έχουμε το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου πιθανότατα. Και αυτό προκύπτει από τις πολλές νοσηλείες των παιδιών εκτός από την Ίριδα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι την λευχαιμία την προκάλεσε ενδεχομένως και με κάποιο φάρμακο στο παιδί».
Δεν έχει μητρικό ένστικτο
Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί στον χαρακτήρα της η έλλειψη μητρικού ενστίκτου, σύμφωνα με την κ. Χριστοδούλου. «Είναι μια γυναίκα η οποία κινείται με βάση την εξάρτησή της από έναν σύντροφο. Φιλτράρει την αξία της και την επάρκειά της μέσα από την παραμονή ενός συντρόφου σε μια σχέση. Μία γυναίκα η οποία θυσιάζει τα παιδιά της, όπως έκανε αυτή, προκειμένου να προκαλέσει την παραμονή ενός συντρόφου γιατί κάθε φορά που ένα παιδί έφευγε από τη ζωή, ο πατέρας γυρνούσε και έκανε άλλο παιδί μετά. Κάποια στιγμή ο Μάνος ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει αυτήν τη σχέση, και τότε συνέπιπτε και ένας θάνατος ή μια ασθένεια ενός παιδιού αφού πήγαινε στα νοσοκομεία συνεχώς. Και μετά ερχόταν ένα άλλο παιδί».
Ενδεικτικό, εξάλλου είναι, όπως λέει η κ. Χριστοδούλου, ότι υπάρχουν και κάποια άλλα οριακά στοιχεία στο χαρακτήρα της 33χρονης σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που την γνώριζαν και από το παρελθόν με την έννοια ότι καταγράφηκαν αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας σε περιόδους που κάποιος μπορεί να την εγκατέλειπε.
Πηγή ethnos.gr