Θέλεις να κάνεις την καθημερινότητα σου καλύτερη; Μπορείς να ξεκινήσεις με το να θέσεις στόχους που θα ήθελες να πετύχεις μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Καναδούς ερευνητές οι φιλοδοξίες προσθέτουν χρόνια στη ζωή μας, όποιες κι αν είναι αυτές.Βάζοντας στόχους όχι μόνο θα διατηρήσεις την υγεία σου μεγαλώνοντας αλλά θα καταφέρεις να ζήσεις περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με τη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychological Science.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που βάζουν ακόμη και μικρούς στόχους στη ζωή τους έχουν την τάση να προσέχουν περισσότερο την υγεία τους και τη φυσική τους κατάσταση.

Τα στοιχεία της νέας μελέτης αφορούσαν σε περισσότερους από 7.000 ενήλικες Αμερικανούς ηλικίας 20 έως 75 ετών.Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες τους αξιολογήθηκαν με βάση το κατά πόσο συμφωνούσαν με τις παρακάτω δηλώσεις:

– Ορισμένοι άνθρωποι πορεύονται στη ζωή τους χωρίς στόχους, όμως εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς.
– Ζω την κάθε μέρα χωρίς να σκέφτομαι ιδιαίτερα το μέλλον.
– Μερικές φορές νιώθω ότι έχω ζήσει τα πάντα.

Έπειτα από περίοδο 14 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν βάλει σαφείς στόχους στη ζωή τους, ασχέτως ποιοι ήταν αυτοί, κατάφεραν να ζήσουν για περισσότερα χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΑϋπνία: Πως να την αντιμετωπίσεις φυσικά
Επόμενο άρθροΑναμνήσεις: Οι κρυμμένες σκέψεις του μυαλού