Μυικοί πόνοι: 7 τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις | Carespot.gr

 

Υπάρχουν πολλές συνήθειες που βλάπτουν το σώμα, προκαλώντας ένταση και πόνους στους μυς. Οι ώρες που περνάμε καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή, το λάθος ζέσταμα πριν την γυμναστική ή ακόμα και τα λάθος παπούτσια που φοράμε καθημερινά, είναι μερικά που μπορεί να ευθύνονται. Τα καλά νέα είναι όμως, ότι μπορούμε εύκολα να αντιστρέψουμε αυτές τις συνήθειες και να απελευθερώσουμε την συσσωρευμένη μυϊκή ένταση.

Περνάτε όλη την ημέρα φορώντας σανδάλια ή παντόφλες;

Αν και τα σανδάλια ή οι σαγιονάρες είναι τα ιδανικά υποδήματα για τους πιο καλοκαιρινούς μήνες, άλλοι προτιμούν να τα φορούν μέσα στο σπίτι ακόμα και τον χειμώνα. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν να μην τα φοράτε καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας καθώς δεν παρέχουν την κατάλληλη στήριξη για τα πόδια.

Η υπερβολική ένταση στα δάχτυλα μαζί με την έλλειψη στήριξης της καμάρας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στον σύνδεσμο της πελματιαίας περιτονίας κατά μήκος της κάτω πλευράς του ποδιού σας ή και κράμπες στα δάχτυλα.

 

Κάνετε στατικές διατάσεις πριν την γυμναστική;

Οι διατάσεις πριν από την άσκηση είναι απαραίτητες, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να αφήσετε τις στατικές διατάσεις, εκείνες που κρατάτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να χαλαρώσετε το σώμα σας μετά την προπόνηση.

Αντ’αυτού, οι δυναμικές διατάσεις είναι καλύτερες για την προθέρμανσή σας, καθώς περιλαμβάνουν μια σειρά σύντομων διατάσεων που «ενεργοποιούν» και ζεσταίνουν τους μυς σας.

Μεταφέρετε κάτι βαρύ πάντα από την ίδια πλευρά;

Μπορεί να συνηθίζετε να σηκώνετε τα ψώνια σας με το δεξί σας χέρι, καθώς είναι το πιο «δυνατό» σας. Η υπερβολική όμως, χρήση και η έντονη επανάληψη, ενώ ευνοούν τη μία πλευρά, επηρεάζουν άμεσα τα νεύρα, τους συνδέσμους και τους τένοντες, οι οποίοι, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εκδηλώσουν χρόνιες παθήσεις.

Αυτό ορίζεται από τους ειδικούς ως τραυματισμός επαναλαμβανόμενης καταπόνησης, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε πράγματα όπως το να κουβαλάτε πάντα ένα παιδί στον ίδιο γοφό, να φοράτε μια βαριά τσάντα στον έναν ώμο κάθε μέρα ή να κρατάτε το τηλέφωνό σας με το ίδιο χέρι.

Η θεραπεία; «Βγείτε» από την ρουτίνα σας και δοκιμάστε να κρατήσετε πράγματα και από την άλλη πλευρά. Ξεκινήστε από κάτι μικρό, όπως το να βουρτσίσετε τα δόντια σας με το ανάποδο χέρι.

Συνηθίζετε να «ρουφάτε» την κοιλιά σας;

Οι ειδικοί σας προτρέπουν να εγκαταλείψετε αυτήν την συνήθεια όχι μόνο ως ένδειξη αγάπης προς τον εαυτό και το σώμα σας αλλά και για την γενικότερη υγεία και ευεξία του οργανισμού. Όταν «ρουφάμε» την κοιλιά μας, σφίγγουμε το κοιλιακό τοίχωμα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να σφίξουμε και τους μύες που περιβάλλουν το διάφραγμα, προκαλώντας την πιο ρηχή αναπνοή.

Η ρηχή αναπνοή είναι επιζήμια για το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πεπτικό σύστημα και τον μεταβολικό σας ρυθμό. Για να απαλλαγείτε από αυτήν την συνήθεια, οι ειδικοί συνιστούν να χαλαρώνετε το στομάχι σας και να παίρνετε βαθιές κοιλιακές αναπνοές όσο πιο συχνά γίνεται.

 

Πηγη vita.gr

Προηγούμενο άρθροΑυξημένος ο κίνδυνος διπολικής διαταραχής για τα παιδιά από πολύ νέους ή πολύ μεγάλους γονείς, σύμφωνα με διεθνή έρευνα
Επόμενο άρθροΠώς να προσελκύσετε την σχέση των ονείρων σας σύμφωνα με μια ειδικό;