Τι είναι όμως η αλλεργία; 

Σύμφωνα με τις πολυετείς έρευνες του Δρ. Buteyko, το παθογενετικο αίτιο των εποχικών αλλεργιών κρύβεται στην χρόνια διαταραχή της αναπνοής.

Απλές καθημερινές συνήθειες σε συνδυασμό με τις ασκήσεις αναπνοής, προσφέρουν μόνιμη ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών. Η έγκαιρη αντιμετώπιση της στοματικής αναπνοής και των αλλεργιών, έχει σημασία για την σωστή ανάπτυξη των οστών του προσώπου και την υγεία των δοντιών κατά την ανάπτυξη των παιδιών.

Οι αλλεργίες χωρίζονται σε 6 είδη.

  • Tροφική αλλεργία: αποτέλεσμα κατανάλωσης μιας συγκεκριμένης τροφής
  • Αναπνευστική αλλεργία: εκδηλώνεται ως αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργική επιπεφυκίτιδα και αλλεργικό βρογχικό άσθμα.
  • Δερματικές αλλεργίες
  • Αλλεργία σε υμενόπτερα: μέλισσα και σφήκα.
  • Αλλεργία σε φάρμακα: αντιβιοτικά και αναλγητικά.
  • Αλλεργικό σοκ: μια γρήγορα εξελισσόμενη αλλεργία με κίνδυνο θανάτου, που συχνότερα οφείλεται σε τροφή, φάρμακο ή τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας.

Οι αλλεργίες είναι πολύ συχνές και επηρεάζουν 1 στους 4 ανθρώπους. Ήρθε η ώρα να δώσεις ένα τέλος στην καταρροή, τον βήχα και τη δύσπνοια!

Η Έλενα Παπαιωάννου, πιστοποιημένη σύμβουλος αναπνοής Buteyko, διοργανώνει ένα διαδυκτιακό σεμινάριο, 2 ωρών, για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις εποχικές αλλεργίες. Περισσότερες πληροφορίες για την μέθοδο Buteyko στην επίσημη σελίδα https://pnoibuteyko.gr

Μίνι Διαδικτυακό σεμινάριο

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Διάρκεια: 2 ώρες.

Κόστος 25Ε

Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας, στο buteykogreece@gmail.com