Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές και εμείς θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να τις αντιμετωπίσουμε. Άλλες από αυτές θα μας φέρουν μπροστά σε ευχάριστα γεγονότα που θα γεμίσουν τη ψυχή και το μυαλό μας με ενέργεια και άλλες θα μοιάζουν με ένα δυνατό χτύπημα που μας έριξε κάτω και έτσι τώρα θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

Πώς όμως θα καταφέρεις να επαναφέρεις τη ζωή σου μετά από μία αποτυχία; Αρχικά θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να σκεφτείς αν αναλογεί σε σένα κάποιο μερίδιο ευθύνης. Λένε πως πάντα φταίνε και οι δύο μεριές εγώ κάπου εδώ θα διαφωνήσω και θα πω πως υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις σε αυτ’όν τον κανόνα. Ειδικά όταν η αποτυχία αφορά τα επαγγελματικά και αυτό γιατί ποτέ δεν θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι ήταν αυτό που σκέφτηκε ο άνθρωπος που είχες απέναντι σου και με περίσσια αυτοπεποίθηση πήρε τα όνειρα σου και τα έκανε κομμάτια.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς χρόνο για να επανέλθεις και τα στάδια που θα περάσεις θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά την χαμένη σου αυτοπεποίθηση και να συνεχίσεις την αναζήτηση του ονείρου. Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις κανέναν να μειώσει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου!

Όσον αφορά στις σχέσεις, όπου και εδώ οι αποτυχίες χτυπάνε συχνά την πόρτα μας τα πράγματα περιπλέκονται κάπως και η κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Τα λάθη γίνονται και απότις δύο πλευρές και συχνά ο εγωισμός είναι αυτός που μας οδηγεί στην συναισθηματική καταστροφή. Τις περισσότερες φορές πιστεύουμε πως οι φίλοι θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε όμως και η μοναξιά καμιά φορά είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μία τάξη.

Οποιοδήποτε είδος αποτυχίας και αν έχεις βιώσει προσπάθησε με βήματα αργά αλλά σταθερά να δεις τι μπορείς να κερδίσεις μέσα από αυτό. Πάντα υπάχουν κρυφά μηνύματα που θα σου φανερωθούν όταν το μυαλό σου έχει αδειάσει πια από τις αρνητικές σκέψεις. Τότε είναι η στιγμή που θα χαμογελάσεις και θα νιώσεις ξανά έτοιμος για μία καινούργια μάχη!