Αν κάθε πρωί ξυπνάς και τρέχεις να ανοίξεις τον ονειροκρίτη για να διαβάσεις και να εξηγήσεις τα βραδινά σου όνειρα νομίζω ότι πρέπει να διαβάσεις τα παρακάτω.

Στη διάρκεια του ύπνου, σύμφωνα με έρευνα του 1966, βρέθηκε πως τα όνειρα είναι κατά βάση οπτικά και ακουστικά, ενώ αυτό που φαίνεται να απουσιάζει εντελώς είναι η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης στη διάρκειά τους. Τουλάχιστον αυτό κατέθεσαν οι συμμετέχοντες και νομίζω και εγώ με την σειρά μου πως μάλλον έχουν δίκιο.

Στη διάρκεια της ζωής του, ένας ενήλικας θα δει πάνω από εκατό χιλιάδες όνειρα. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε μια δωδεκάδα όνειρα κάθε νύχτα.

Μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που έχουν συμμετάσχει σε σχετικές έρευνες κατά καιρούς, έχει δηλώσει πως έχει δει όνειρα προφητικά. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί δεν ενστερνίζονται αυτήν την άποψη καθώς πιστεύουν πως τα όνειρα ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν όλα όσα βιώνεις στην καθημερινότητα σου.

Το πιο σύνηθες καταγεγραμμένο συναίσθημα στη διάρκεια του ύπνου είναι ο άγχος και συνήθως προκαλεί όχι και τόσο ευχάριστα όνειρα.

Τα παιδιά ηλικίας 9-11 μπορούν να ανακαλέσουν μόνο το 20-30% των ονείρων τους. Στους ενήλικες, από την άλλη, το ποσοστό αυξάνεται στο 79%.

Τώρα πια ξέρεις πως ένα κακό όνειρο είναι απλά ένα παραμύθι του νου και τίποτα παραπάνω, δεν χρειάζεται να ανησυχείς και να πανικοβάλλεσαι!

Προηγούμενο άρθροΑναζητάς την επιτυχία; Ο εγκέφαλος σου δείχνει αν θα τα καταφέρεις
Επόμενο άρθροΜήπως σκέφτεσαι υπερβολικά;