Πόσες φορές σου έχει τύχει να βλέπεις ζευγάρια που ήταν πολύ δεμένα, ξαφνικά να χωρίζουν. Αυτό συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ όσο ίσως περίμενες και συμβαίνει γιατί καμία σχέση δεν είναι δεδομένη.

Πράγμα που σημαίνει ότι το φλερτ δε σταματάει απ’ τη στιγμή που είστε μαζί, αντίθετα χρειάζεται να συνεχίσετε και οι δύο να προσπαθείτε για να κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη.

Και εδώ είναι που πολλοί άνδρες την πατάνε.

 

Σχέσεις: Οι συνήθειες που αμελούμε και που συνθέτουν μια ευτυχισμένη σχέση

Το μοτίβο

Στην αρχή της σχέσης όλα δείχνουν θαυμάσια. Ο άνδρας εκφράζει σταθερά το ενδιαφέρον του και το πάθος του στην κοπέλα του όπως αντίστοιχα κάνει και εκείνη.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, εφησυχάζει και σκέφτεται πως η σύντροφος του θα μείνει μαζί του για πάντα ακόμα και αν εκείνος δεν της δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ή μπορεί να αρχίσει να δίνει μεγάλη προτεραιότητα σε άλλα πράγματα στη ζωή του, όπως πχ την καριέρα του, και να αμελήσει τη σχέση του.

Αν λοιπόν θες η σχέση σου να κρατήσει, χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου πως όσο καλή σχέση και αν είναι η δική σου, δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται να συνεχίσεις να προσπαθείς για τη σχέση σου.

Ναι, είναι λογικό μετά από ένα διάστημα να μην είστε το ίδιο ενθουσιασμένοι όπως στην αρχή. Ωστόσο αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη και μάλιστα αφιερωθείς τελείως στην καριέρα σου ή σε κάποιο άλλο κομμάτι της ζωής σου, τότε η σχέση σου σιγά σιγά θα φθαρεί.

Χρειάζεται ισορροπία. Αν νιώθεις πως η σχέση σου φθείρεται, να θυμάσαι πως το φλερτ δεν τελειώνει με το που μπείτε σε σχέση με την κοπέλα σου. Μην επαναπαύεσαι λοιπόν.

 

Μην ξεχνάς να περιποιείσαι τον εαυτό σου

Ένας αρκετά συνηθισμένος λόγος που μια γυναίκα χάνει το ενδιαφέρον της για τη σχέση της είναι το γεγονός πως ο σύντροφος της παύει να είναι αυτός που ερωτεύτηκε.

Ναι, το πάθος δε γίνεται να παραμείνει αμείωτο, πόσο μάλλον αν η σχέση κρατάει αρκετά χρόνια. Αν όμως έχεις παρατήσει τον εαυτό σου και έχεις πάψει να μοιάζεις με τον τύπο που την ενθουσίασε, είναι λογικό κι εκείνη να έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις για το αν θέλει να συνεχίσει μαζί σου.

Αν έχεις πάρει πολλά κιλά. Αν έχεις πάψει να προσέχεις το πως ντύνεσαι και να φροντίζεις το παρουσιαστικό σου όταν βγαίνεις. Αν διαρκώς επιτρέπεις στο άγχος και στο στρες της δουλειάς σου να σε ρίχνουν ψυχολογικά και να σε κάνουν πεσιμιστή και γκρινιάρη όταν είσαι με την κοπέλα σου.

Τότε χρειάζεται να αναθεωρήσεις τον τρόπο που ζεις τη ζωή σου και να προβείς σε αλλαγές.

Τις περισσότερες φορές το πιο ελκυστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου, δεν είναι να πεις στην σύντροφο σου κάτι έξυπνο ή εντυπωσιακό. Αλλά να της δείξεις με πράξεις πως είσαι ένας άνδρας που έχει την ευθύνη του εαυτού του.

 

ygeiamou.gr | Το site για την καλή Υγεία, την σωστή Διατροφή και την Ευεξία

 

Η σχέση δεν είναι δεδομένη γιατί αλλάζετε ως άνθρωποι

Μπορεί στο ξεκίνημα της σχέσης όλα να ήταν τέλεια. Όμως οι άνθρωποι αλλάζουν και αυτό είναι αναπόφευκτο. Γι αυτό και καμία σχέση δεν είναι δεδομένη.

Οι αλλαγές αυτές δε χρειάζεται να είναι μεγάλες και συνταρακτικές. Όσο όμως αυξάνονται και όσο λιγότερα κοινά υπάρχουν ανάμεσα σας, τόσο τα πράγματα παύουν να είναι όπως πριν.

Η ζωή όμως βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Αν αργότερα δουλεύετε με διαφορετικά ωράρια και έχετε λιγότερο χρόνο ο ένας για τον άλλο, τότε δημιουργείται ένα σημείο τριβής. Αν αποφασίσει ο ένας από τους δύο να φύγει για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό ενώ ο άλλος θέλει να μείνει κοντά στην οικογένεια του, είναι και αυτό ένα σημείο τριβής.

Αν ο ένας αρχίσει να παραμελεί τον εαυτό του ή αποκτήσει στόχους, επιθυμίες και συνήθειες που είναι σε αντίθεση με το τι θέλει και τι κάνει ο άλλος, τότε πάλι δημιουργούνται περισσότερα σημεία τριβής ανάμεσα σας.

Φυσικά η ύπαρξη αυτών των διαφορών, δε σημαίνει πως μια σχέση είναι κακή ή ότι δεν είναι επιτυχημένη. Όσο όμως αυξάνονται τα σημεία στα οποία παρουσιάζονται τριβές, τόσο περισσότερους συμβιβασμούς χρειάζεται να κάνετε και οι δύο, για να διατηρηθεί η σχέση και να αποφευχθεί η ρήξη.

 

Πηγή  https://mensbible.gr

Προηγούμενο άρθροΓιατί είναι σημαντικό να είσαι πάντα στην ώρα σου
Επόμενο άρθροΑν μας συμβαίνουν αυτά στον ύπνο ίσως να πρέπει να δούμε έναν γιατρό