Καλοκαιρινοί έρωτες, κάνουν καλό στην υγεία! | Body In Balance

 

Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα, ανεμελιά, ερωτική διάθεση! Ναι, το καλοκαίρι είναι αλήθεια ότι η ερωτική μας διάθεση ανεβαίνει.

Αρκετοί είναι οι ελεύθεροι που έχουν ποντάρει όλες τους τις ελπίδες για την ανεύρεση συντρόφου στους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως αρκετοί είναι και οι δεσμευμένοι που επίσης θέλουν να ζήσουν τη μαγεία μιας σύντομης καλοκαιρινής “κρυφής” περιπέτειας…

Οι καλοκαιρινοί έρωτες λοιπόν, φαίνεται να φαντάζουν με έναν ξεχωριστό τρόπο στο μυαλό του καθενός.

Είναι λογικό ένα νέο πρόσωπο να μπορεί πιο εύκολα να μπει στη ζωή μας, αφού στη βαλίτσα μας για τις διακοπές βάζουμε και τα όνειρα για νυχτερινές βόλτες και αγκαλιές μέχρι το ξημέρωμα.

Το καλοκαίρι λειτουργεί πιο καταλυτικά στην ερωτική μας διάθεση;

Είναι αλήθεια ότι μία περιπέτεια μας φέρνει ευεξία, ανεβάζει τη διάθεσή μας και τη λίμπιντο στα ύψη.

Πιο συγκεκριμένα, οι καλοκαιρινοί έρωτες μας ανανεώνουν και μας προσφέρουν την ψυχολογική και συναισθηματική ανάπλαση που δεν μας δίνει ο χειμώνας. Το στρες μειώνεται, ενώ η διάθεση και η αυτοπεποίθηση αυξάνονται κατακόρυφα.

Επιπλέον, η συχνότητα και η ποιότητα των σεξουαλικών επαφών είναι καλύτερη, αφού το καλοκαίρι θεωρείται ότι οι άνδρες έχουν καλύτερη στύση και οι γυναίκες αυξημένη λίμπιντο.

Καλοκαιρινοί Έρωτες 2018 και Ζώδια | Astro Κους Κους

Γιατί δεν κρατάνε οι έρωτες των διακοπών

  • Το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διακοπών, η διάθεσή μας είναι υπερβολικά ανεβασμένη και κυρίως η επιθυμία για γνωριμίες αν είμαστε ελεύθερες. Επιδιώκοντας , λοιπόν, μια ερωτική περιπέτεια σώνει και ντε, τις περισσότερες φορές δε φιλτράρουμε ιδιαίτερα τις γνωριμίες αυτές ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι οι κατάλληλες και συνεπώς δε θα κρατήσει η όποια σχέση δημιουργείται πέραν κάποιων ημερών ή εβδομάδων.
  • Στις καλοκαιρινές μας διακοπές που είμαστε όλοι ανέμελοι και ορεξάτοι χαλαρώνουμε, έχουμε την ευκαιρία να απελευθερωθούμε και βγάζουμε πάντα τον καλύτερο και τον πιο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο εαυτό μας. Δυστυχώς, όμως, όταν περάσει το ευχάριστο αυτό διάλειμμα ίσως ο… κανονικός μας εαυτός να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις του άλλου ή και αντιστρόφως να μην ικανοποιεί εμάς ο όχι και τόσο ανέμελος εαυτός του άλλου.
  • Καλώς ή κακώς, στη διάρκεια των καλοκαιρινών μας εξορμήσεων και στο πλαίσιο της απελευθέρωσης και της ανεμελιάς που προαναφέρθηκε, η τάση και η ροπή προς τον έρωτα και τον ενθουσιασμό σε συνδυασμό με το άφθονο αλκοόλ που ρέει στις φλέβες μας τα βράδια που σεργιανίζουμε τα σοκάκια, οι γνωριμίες που κάνουμε και οι έρωτες που συναντάμε προς στιγμήν είναι ιδανικοί αλλά στην πορεία όταν τελειώνει η ανεμελιά και το αλκοόλ αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά ιδανικοί.
  • Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως μπορεί εμείς να πιστεύουμε πως συναντήσαμε τον έρωτα της ζωής μας και να παραμυθιαζόμαστε ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό τη στιγμή που ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντι μας, όσο κι αν υποστηρίζει το αντίθετο, απλά περνάει καλά και από την αρχή επιδιώκει καλοκαιρινούς έρωτες και φλερτ με ημερομηνία λήξης χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς κανένα σκοπό να συνεχιστούν μετά το τέλος των διακοπών.
  • Πολλές φορές όταν γνωρίσουμε κάποιον σε ένα νησί, σε μια επαρχία, οπουδήποτε βρισκόμαστε για να παραθερίσουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να διαπιστώσουμε πως ο άνθρωπος αυτός έχει ως τόπο διαμονής κάποια περιοχή με τρελή χιλιομετρική απόσταση από τη δικιά μας και φυσικά σκοπεύει να επιστρέψει στη βάση του, όπως κι εμείς στη δικιά μας. Η ίσως να κατοικεί στο μέρος το οποίο έχουμε εμείς επισκεφτεί και φυσικά να μην μπορεί να το απομακρυνθεί. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι καλοκαιρινοί έρωτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία όσο δυνατοί κι αν ισχυρίζονται πως είναι δεν έχουν μέλλον παρά μόνο αν ο ένας από τους δύο αλλάξει ριζικά τη ζωή του κι ακολουθήσει το ταίρι του. Εκεί θα τον παραδεχτούμε!
  • Το καλοκαιράκι, στις διακοπές μας, όπου μας λιάζει ο ήλιος και μας λούζει η θάλασσα, όλα είναι διαφορετικά, όλα μοιάζουν τέλεια κι ο έρωτας χτυπάει κατά κούτελα. Μια χαρά ως εδώ. Και έρχονται και οι υποσχέσεις που δίνουν οι καλοκαιρινοί έρωτες για συνέχεια μετά τις διακοπές, αν και εφόσον το επιτρέπει η απόσταση. Αν, δηλαδή, και οι δύο επιστρέψουν στην Αθήνα , στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε τελοσπάντων μένουν γιατί όχι να δοκιμάσουν την πορεία της σχέσης που ξεκίνησε. Δυστυχώς, όμως, όταν επιστρέφεις στην καθημερινότητά σου και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα ο έρωτας είναι πολύ πιθανό να πάει περίπατο, να βγει από την πόρτα που είχε ανοίξει και να επιστρέψουν τα προβλήματα, τα άγχη και οι τρελοί ρυθμοί που δε σου επιτρέπουν να το ζήσεις πια.
  • Τέλος, όσο κι αν θα ήθελα να υποστηρίξω τους καλοκαιρινούς έρωτες, πρέπει να σας επιστήσω την προσοχή σε κάτι ακόμα που δεν τους ευνοεί. Μην ξεχνάμε ότι εμείς μπορεί να είμαστε ελεύθερες κυριολεκτικά και μεταφορικά για να περάσουμε όπως και με όποιον θέλουμε τις διακοπές μας και να είμαστε ανοιχτές σε γνωριμίες και γιατί όχι στην αρχή ενός έρωτα, κάποιοι άλλοι όμως τυχαίνει εντελώς συμπτωματικά να βρεθούν μόνοι στις διακοπές τους τη στιγμή που έχει μείνει πίσω το έτερον ήμισυ να τους περιμένει και στο οποίο σκοπεύουν να επιστρέψουν μετά το τέλος των διακοπών τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για α, β λόγους πηγαίνουν χωριστές διακοπές ή πηγαίνουν και με τη σχέση τους και κάπου αλλού μόνοι με την παρέα τους. Αν, λοιπόν, ο δικός σου καλοκαιρινός έρωτας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μην απορήσεις όταν θα εξαφανιστεί με το που πατήσετε το πόδι σας πίσω στο μέρος σας!

Οι έρωτες του μεσογειακού καλοκαιριού

 

Τι πρέπει να κάνουμε;

-Ας μην έχουμε υψηλές προσδοκίες για το πώς “πρέπει” να είναι το καλοκαίρι μας! Είναι σημαντικό να δώσουμε βάση στο εδώ και τώρα, στη χαλάρωση και στη παρέα μας.

-Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απολαύσει το καλοκαίρι, την παρέα, τον ήλιο, τη θάλασσα, τον έρωτα! Ας χαλαρώσουμε τις ερωτικές μας κεραίες και ας προσέξουμε μην μας γίνει εμμονή μία καλοκαιρινή γνωριμία.

-Μην βιαζόμαστε να επενδύσουμε στο νέο μας σύντροφο! Δεν χρειάζεται με το που θα γνωρίσουμε κάποιον να γαντζωθούμε πάνω του και να τον θεωρήσουμε τον έρωτα της ζωής μας, όσο ειδυλλιακά και αν είναι όλα γύρω μας. Ας κρατάμε “μικρό καλάθι”, για να μην πέσουμε από τα σύννεφα απότομα. Μπορούμε επίσης, να οριοθετήσουμε την κατάσταση και να βάλουμε από την αρχή κάποια όρια στο πώς θα εξελιχθεί.

-Δεν βάζουμε “πρέπει” και όρους, ούτε ζητάμε αιώνιες υποσχέσεις! Αφήνουμε να κυλήσει όπως μας βγει, χωρίς να επιμένουμε σε δεσμεύσεις ή και μη δεσμεύσεις…

-Δεν ξεχνάμε την προστασία μας! Παρά τη χαλαρή μας διάθεση και το αλκοόλ είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τις επιπτώσεις επιπόλαιων συμπεριφορών.

-Δεν κρίνουμε τον εαυτό μας για την καλοκαιρινή μας περιπέτεια! Δεν χρειάζεται να νιώθουμε τύψεις και ενοχές και να αναρωτιόμαστε πως επιτρέψαμε να συμβεί αυτό. Πιθανότατα οι βαθύτερες ανάγκες μας μάς ώθησαν στην αγκαλιά ενός καλοκαιρινού έρωτα.

-Κρατάμε τις όμορφες στιγμές, τις αναμνήσεις και τη “δροσιά”! Προφανώς η ανάγκες μας ήταν εκείνες που μας έσπρωξαν στη καλοκαιρινή μας περιπετειούλα, που μπορεί να κράτησε λίγο, γέμισε όμως τις μπαταρίες μας…

Τέλος, ποτέ δεν ξέρουμε εκ των προτέρων πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η νέα γνωριμία. Αν αφεθούμε στο να τη ζήσουμε, ίσως έχει πιθανότητες να αφεθεί και εκείνη στα χέρια μας και να ριζώσει…

Προηγούμενο άρθροImpostor Syndrome: Γιατί οι έξυπνες γυναίκες με υψηλές επιδόσεις έχουν το σύνδρομο του απατεώνα
Επόμενο άρθροΑλεξιθυμία: Όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις και να εκφράσεις συναισθήματα