Σας αρεσει η θάλασσα; Οι περισσότεροι απλά την απολαμβάνουμε εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τα οφέλη της και το πόσο βοηθάει τον οργανισμό μας.

Μίλησα με την Έλενα! Συγγραφέας και σύμβουλος αναπνοών. Μαζί της θα μάθεις πως να αναπνέεις σωστά από την μύτη. Και εισπνοή και εκπνοή. #nosebreathing. 

Διάβαστε το υπέροχο κείμενό της, που μας το παραχώρησε και μην ξεχάσετε να δείτε το βίντεό της στο youtube, για την δύναμη της θάλασσας.

Εισπνέυστε… χαλαρώστε και απολαύστε…..

 

Απέραντο γαλάζιο. Μέσα από ένα γιγάντιο δίκτυο ποταμών, παραποτάμων, υπόγειων υδάτων που ομοιάζει με τις φλέβες της γης τροφοδοτείται αδιάκοπα η θάλασσα που καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα της επιφάνειας της γης. Η θάλασσα είναι μια πολύ δυνατή οντότητα που στα βάθη της κρύβει έναν ολότελα δικό της κόσμο! Το απέραντο γαλάζιο της ξεκουράζει το βλέμμα και μας ταξιδεύει …

Το νερό της θάλασσας περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς. Περιέχει συνολικά 104 ιχνοστοιχεία και μέταλλα, ακριβώς τα ίδια με τον οργανισμό μας. Στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Τα συστατικά του θαλασσινού νερού απορροφώνται εύκολα από το σώμα μας, καθώς κολυμπάμε, δίνοντάς μας αμέτρητα οφέλη. Τα θαλασσόλουτρα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, τονώνουν την καρδιά, βελτιώνουν την λειτουργία της αναπνοής, βοηθούν στην μείωση του πόνου από οσφυαλγίες, αρθρίτιδες κ.α., λειτουργούν θεραπευτικά σε δερματολογικές παθήσεις και γενικότερα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Επίσης, το νερό της θάλασσας σε συνδυασμό με την κολύμβηση, ανοίγει τους πόρους του δέρματός μας και προκαλεί την αποβολή των τοξινών.

Ο ήχος των απαλών κυμάτων επηρεάζει τον εγκέφαλο και μπορεί να μας φέρει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Να προτιμάς την θάλασσα τις ώρες, τις μέρες, τους μήνες που είναι πιο μοναχική. Το καλοκαίρι, όταν οι παραλίες πλημμυρίζουν με κόσμο και φασαρία, η θεραπευτική ισχύς της θάλασσας χάνει την δύναμή της. Η θάλασσα ως ένα δυνατό στοιχείο της φύσης διαθέτει την δική της ενέργεια και μπορεί να μας την δώσει ατόφια όταν δεν έχει παρεμβολές. Η φασαρία, η ασυνειδησία, η έλλειψη σεβασμού, καλύπτουν την αληθινή της φύση και μ΄ έναν τρόπο «κλείνει» την ενέργειά της.

Η αγκαλιά της θάλασσας είναι τόσο δυνατή, που μπορεί να σβήσει τους φόβους σου, να διώξει από το σώμα σου τις ασθένειες, να σε γεμίσει ενέργεια και δύναμη!

Απόσπασμα από το βιβλίο “Δέκα βήματα προς τον εαυτό σου” Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη ΑΕ. της Έλενας Παπαϊωάννου, Σύμβουλος αναπνοών Buteyko Breathing Specialist – Συγγραφέας

Πηγή: https://pnoibuteyko.gr 

 

Προηγούμενο άρθροΑνίχνευση Ψεύδους και Εξαπάτησης: Μύθοι και πραγματικότητα
Επόμενο άρθροΝέα έρευνα: τι είναι η μνήμη του φόβου και γιατί δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ