Γιατί οι άντρες μένουν single; ''Δεν παντρεύομαι γιατί είμαι ανασφαλής,  ντροπαλός, χοντρός'' - Όλη η έρευνα | eirinika.gr

 

Πάντα σκεφτόμαστε πως οι γυναίκες την πέφτουν περισσότερο όταν ο άντρας είναι σε σχέση. Αυτό σίγουρα ισχύει, τώρα όμως έρχεται μία νέα έρευνα να ταράξει τα νερά. Οι γυναίκες είναι σε θέση να «μυρίσουν» τους ελεύθερους άντρες πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι νομίζουν οι ίδιοι. Μία νέα έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες έχουν πολύ καλή όσφρηση όσο αφορά τους single άντρες. Τι λέει όμως αυτή η έρευνα; Κι όμως δεν κάνουμε πλάκα. Η έρευνα όντως έχει να κάνει με την πραγματική οσμή.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη οσμή και μερικά από αυτά, αποκάλυψαν πως οι ετεροσεξουαλικές γυναίκες μπορούν να μυρίσουν ποιοι άντρες είναι ελεύθεροι και ποιοι δεσμευμένοι. Σου φαίνεται απίστευτο αλλά όμως ισχύει. Ναι οι γυναίκες κυριολεκτικά σε μυρίζουν αν είσαι ελεύθερος και διαθέσιμος.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης στον άντρα σημειώνουν μικρές διακυμάνσεις αν είναι ελεύθεροι ή δεσμευμένοι. Και ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν απευθείας την όψη ή την οσμή ενός ανθρώπου, κάποια πειράματα τείνουν προς το ναι. Όλα είναι στην τεστοστερόνη σου. Είναι η ουσία που η γυναίκα μπορεί άθελα της να πιάσει στον αέρα.

Το 2019 μία μελέτη στην Αυστραλία ζήτησε από 82 straight γυναίκες μεταξύ 18 και 35 ετών να βαθμολογήσουν την οσμή και τα πρόσωπα straight αντρών. Οι μισές γυναίκες ήταν ελεύθερες και οι μισές δεσμευμένες. Εκεί λοιπόν τα αποτελέσματα άρχισαν να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι επιλογές έγιναν εντελώς random κι όμως οι επιστήμονες έπεσαν μέσα στις υποθέσεις τους σχετικά με την ικανότητα της γυναίκας να μυρίζει τον ελεύθερο άντρα.

 

Κάθε γυναίκα κλήθηκε να αξιολογήσει 3 ελεύθερους και 3 δεσμευμένους άντρες. Οι ερευνητές έδωσαν στους άντρες ένα t-shirt για να ιδρώσουν με αυτό για 24 ώρες και οι άντρες πρόσφεραν μία φωτογραφία διαβατηρίου για το πείραμα. Οι μασχάλες από τα t-shirts κόπηκαν και μπήκαν σε ένα μπουκάλι για να τα μυρίσουν οι γυναίκες. Αφού έπαιρναν μία οσμή, οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως “πόσο σου αρέσει/δε σου αρέσει αυτή η μυρωδιά” και “πόσο sexy είναι αυτή η μυρωδιά”. Έπειτα, οι φωτογραφίες των αντρών δινόταν στις γυναίκες με τυχαία σειρά, καλώντας τες να τις βαθμολογήσουν βάσει ελκυστικότητας, ευφυΐας, πίστης, καλοσύνης, αρρενωπότητας και άλλων παραγόντων που θα έκαναν ένα καλό ταίρι.

 

 

Πηγη https://www.ratpack.gr/

Προηγούμενο άρθροNew Year’s Resolutions: Τα 7 λάθη όταν παίρνουμε αποφάσεις για τη νέα χρονιά
Επόμενο άρθροΝέα χρονιά: Συμβουλές για να πετύχεις τους στόχους από το καινούργιο έτος