Η εποχή αυτή μπορεί να είναι απίστευτα ρομαντική – ή αγχωτική. Η ειδικός μας αποκαλύπτει τρεις στρατηγικές για να απολαύσεις περισσότερο τις γιορτές.

Γιατί είναι οι γιορτές τόσο φορτισμένες συναισθηματικά;

Ταξιδεύεις, βλέπεις συγγενείς, αγοράζεις δώρα, ανησυχείς για τα χρήματα. Είναι συναρπαστικό αλλά και απαιτητικό. Τις ημέρες των γιορτών τα ζευγάρια λένε ότι νιώθουν πιο ευτυχισμένα – όλο το άγχος καταλήγει σε μια θετική εμπειρία συναισθηματικής σύνδεσης. Η διαδρομή όμως μέχρι εκεί είναι αγχωτική και μπορεί να προξενήσει τριβές.

Τι να κάνεις για να έχεις θετική ενέργεια και να αποφύγεις τους καβγάδες;

Ρωτήστε ο ένας τον άλλο: «Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τις γιορτές; Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από εμένα; Τι είναι αυτό που περιμένεις με λαχτάρα; Τι φοβάσαι;». Όταν ξεφεύγετε από το πλάνο σας, υπεθυμίστε το με έναν κωδικό τρόπο ο ένας στον άλλο. Έτσι θα νιώθετε ότι έχετε κοινή πορεία. Καθιερώστε μια μέρα «ανταλλαγής συναισθημάτων» όπου θα γράψετε τα συναισθήματά σας ο ένας για τον άλλο. Με τον τρόπο αυτό θα νιώθετε ότι είστε στην ίδια ομάδα. Τέλος, φτιάξτε μια δική σας παράδοση. Δείτε μια εορταστική παράσταση, προσκαλέστε φίλους στο σπίτι για ένα ξεχωριστό δείπνο. Τα ζευγάρια που μου λένε ότι αγαπούν τις διακοπές συνήθως έχουν κάποιες εορταστικές συνήθειες που κάνουν κάθε χρόνο και ανυπομονούν να έρθουν αυτές οι στιγμές.

Πώς θα μπορείς να αντισταθείς στο άγχος των γιορτών;

Ό,τι κι αν κάνετε οι δυο σας τον υπόλοιπο χρόνο, κάντε το ακόμα περισσότερο τώρα. Εάν διώχνετε το άγχος με τη γυμναστική, γυμναστείτε περισσότερο. Φτιάξτε επίσης ένα σχέδιο. Θα επισκεφθείτε την οικογένεια σε μια άλλη πόλη; Φροντίστε να είστε οι δυο σας στο αυτοκίνητο ώστε να μπορείτε να περάσετε μερικές στιγμές μόνοι σας. Το να έχετε δρόμους διαφυγής σάς επιτρέπει να συνεχίσετε να νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο και αυτό σας κάνει να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο τη σχέση σας.

Προηγούμενο άρθροΟι πιο άσχημες διάσημες ηθοποιοί που έγιναν πρότυπα ομορφιάς
Επόμενο άρθροΗ καλή ψυχολογία είναι το πάν