Σε όλους μας έχει τύχει να περνάμε χρόνο σε δραστηριότητες που δεν έχουν ουσία και μπορεί να είναι και περισσότερες από αυτές τις στιγμές που θα μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε στην ενσυνειδητότητα, στο εδώ και τώρα χωρίς να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα παρελθοντικά και μελλοντικά.

 

ΦΟΡΤΙΣΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ!

 

Οι δραστηριότητες που δεν έχουν κάποια ουσία έχουν σαφώς και αυτές την χρησιμότητά τους, ωστόσο όταν ο χρόνος φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολος στην διαχείριση ακόμα και μια μικρή δόση «ενσυνειδητότητας» μπορεί να «φορτίσει τις μπαταρίες μας».

Αν λοιπόν οι μέρες σας είναι γεμάτες από meetings και η λίστα με τις υποχρεώσεις δεν έχουν τελειωμό ένα μικρό ταξίδι στο «εδώ και τώρα δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά αυτό που κάνω» μπoρεί να βοηθήσει. Το λεγόμενο Mindfulness δεν είναι το ίδιο με τον διαλογισμό αν και κάποιες φορές μπαίνουν στο ίδιο «κουτάκι».

Όταν πραγματοποιείς μια δραστηριότητα και έχεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο σε αυτό που κάνεις είναι ένα είδος mindfulness, περιγράφει η Vibay Chandran Weisbecker ειδικός στην ολιστική θεραπεία και το midfulness. Στην εργασία και στη δουλειά μπορεί να είναι κανείς συγκεντρωμένος ή και «εντελώς αλλού». Το ίδιο μπορεί να γίνει και στο περπάτημα, όταν κάποιος ζωγραφίζει, μαγειρεύει ή κάνει διαλογισμό.

«Το να μείνει κανείς συγκεντρωμένος στον εαυτό του και σε αυτό που λέγεται mindfulness δεν απαιτεί πολύ χρόνο παρόλο που μπορεί να το εξασκήσει κανείς και για αρκετό χρονικό διάστημα. Με την εκπαίδευση μπορείς να μάθεις να το κάνεις και πιο σύντομα» σύμφωνα με τη Chandran Weisbecker.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου λέει η Chandran Weisbecker. Τις μέρες που κάποιος νιώθει στρεσαρισμένος, η τεχνική αυτή είναι ένας καλός τρόπος να ηρεμήσει κανείς ώστε να μπορέσει να τα «βγάλει» τη μέρα.

Ακολουθούν κάποιες «ασκήσεις» τις οποίες μπορούμε όλοι να κάνουμε και πολλοί δεν έχουν ιδέα πόσο μπορεί να βοηθήσουν αν το κάνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Κάνε τσάι ή ένα σνακ για τον εαυτό σου

Είτε πρόκειται για τσάι, είτε για καφέ ή ένα σκακ, πάρε μερικά λεπτά να δώσεις σημασία στον εαυτό σου και να ξεκουραστείς. Την ώρα που κάνεις ένα ρόφημα ή φτιάχνεις ένα σνακ δώσε απόλυτη σημασία στα βήματα μπροστά σου και μην σκέφτεσαι καθόλου τη δουλειά ή την συζήτηση που είχες με το αφεντικό σου.

Πήγαινε μια βόλτα με το κατοικίδιό σου, ένα φίλο ή συνεργάτη

Όταν η δουλειά δεν έχει τελειωμό και δεν μπορείς να κουνηθείς από το γραφείο σου φρόντισε να κάνεις 5 λεπτά βόλτα. Ακόμα καλύτερα κάνε περίπατο με το κατοικίδιό σου, τον φίλο σου ή τον συνεργάτη σου και συγκεντρώσου στο περπάτημα ή συζητήστε για πράγματα τα οποία δεν σχετίζονται με δουλειά και υποχρεώσεις.

Κάνε squats, γιόγκα ή burpees

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν πολύ καλύτερα όταν κάνουν γυμναστική. Ανεβαίνουν οι παλμοί και μετά θα νιώσεις πολύ πιο χαλαρός και εστιασμένος στο παρόν.

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθροΑλτσχάιμερ
Επόμενο άρθροΟικονομικά προβλήματα και ψυχολογία