Πότε και πως ο έρωτας γίνεται αγάπη;

 

Ενθουσιασμός ή έρωτας; Είναι μια ερώτηση που σίγουρα θα έχεις κάνει κι εσύ στον εαυτό σου, τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα ξεχωρίζουμε αυτά τα δύο συνασθήματα, ειδικά μάλιστα όταν βιώνουμε πραγματικά το ένα από τα δύο. Για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, πρέπει να έχουμε καθαρό το μυαλό μας, κι αυτό γίνεται συνήθως όταν δεν νιώθουμε τίποτα από τα δύο.

Το καλύτερο βέβαια και ιδανικότερο σενάριο είναι να καταλαβαίνουμε τι νιώθουμε, στην ώρα του για να μπορούμε να αντιδράσουμε με τον σωστό τρόπο και να μην έχουμε συνέπειες που δεν θα μας αρέσουν. Έτσι για παράδειγμα αν έχουμε ερωτευτεί έναν άντρα και το αντιληφθούμε εγκαίρως, θα έχουμε την δυνατότητα  να προσφέρουμε πιο πολλά, αν αξίζει φυσικά. Από την άλλη αν μιλάμε για έναν απλό ενθουσιασμό και ο άντρας που έχουμε στην ζωή μας, δεν ζητάει αυτό που θέλουμε κι εμείς, τότε καλύτερα να ξέρουμε πώς νιώθουμε εγκαίρως και να μην αφήσουμε να χαθεί άδικα χρόνος από την ζωή μας.

Πρέπει να αναρωτηθούμε λοιπόν  αν αξίζει τον κόπο να μην ζήσουμε τον αληθινό έρωτα μόνο και μόνο γιατί δεν είμαστε σίγουρες ή κι αν αξίζει να δώσουμε όλο μας το «είναι» για έναν απλό ενθουσιασμό. Ο έρωτας και ο ενθουσιασμός μοιάζουν πάρα πολύ ως προς τα χαρακτηριστικά τους , αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν μεγάλη και αισθητή διαφορά ως προς την διάρκειά τους.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του έρωτα και του ενθουσιασμού, που μπορούν να μας βοηθήσουν να τα ξεχωρίσουμε;

 

Ο έρωτας και η αγάπη έννοιες ταυτόσημες, αντίθετες ή απλά διαφορετικές;  Miss or Madam - Miss or Madam

 

Χαρακτηριστικά του έρωτα

Έρωτας σημαίνει σίγουρα τρέλα, έξαψη και πάθος. Μαζί με τον έρωτα έρχονται στην ζωή μας μια σειρά από μεγάλα και πολύ έντονα συναισθήματα, τα οποία αρκετές φορές μας είναι δύσκολο να τα διαχειριστούμε. Συμβαίνει δε μια γυναίκα που είναι ερωτευμένη να νιώθει και να λέει ότι δεν γνωρίζει τον ίδιο της τον εαυτό. Οι αντιδράσεις αλλάζουν και γίνονται πιο έντονες.

Επίσης χαρακτηριστικό του έρωτα είναι πώς βάζουμε λίγο τον εαυτό μας σε μια δεύτερη μοίρα και κάνουμε focus στον άνθρωπό μας. Τέλος μας πιάνουν αϋπνίες και όλη την ώρα σκεφτόμαστε και κάνουμε όνειρα και σχέδια για τον νέο άντρα που έχουμε ερωτευτεί.  Νιώθουμε πιο πολύ αυτοπεποίθηση και μας αρέσει να είμαστε πάντα ωραία ντυμένες και βαμμένες για να του αρέσουμε περισσότερο.

Όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και ο έρωτας, έχει τα δικά του αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα την ζήλια. Αυτό το αίσθημα μας φθείρει συναισθηματικά και μας μπερδεύει. Σύμφωνα με τους ειδικούς η μεγάλη ένταση που προκαλεί ο έρωτας, έχει ως αποτέλεσμα να έχει και συγκεκριμένη διάρκεια, γιατί δεν θα μπορούσαμε για πιο μεγάλο διάστημα να βιώνουμε τόσο πάθος και τρέλα.

Το καλό όμως είναι ότι ο έρωτας μπορεί να πάρει «παράταση» αν μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε ή ακόμη καλύτερα, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ όμορφη αγάπη, μέσα από μια μακροχρόνια σχέση. Ο έρωτας όταν μας συμβαίνει δεν γίνεται να τον αγνοήσουμε για πολύ!

 

Τα 3 στάδια του έρωτα και πώς σε επηρεάζουν

 

Χαρακτηριστικά του ενθουσιασμού

Είδαμε τα χαρακτηριστικά του έρωτα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ενθουσιασμός μοιάζει αρκετά μαζί του, αλλά στην ουσία είναι τα μισά. Μειωμένη ένταση, πιο λίγα μπερδέματα και πιο πολλά ωραία αισθήματα από τα αρνητικά, όπως η ζήλια.  Όταν νιώθουμε απλά ενθουσιασμό για έναν άντρα, τα πράγματα είναι πιο απλά και ξεκάθαρα μέσα μας και σίγουρα ο ενθουσιασμός περνάει πολύ πιο γρήγορα από τον έρωτα. Τέλος είμαστε ενθουσιασμένες όσο τα πράγματα πάνε έτσι όπως τα θέλουμε κι αν μας χαλάσει κάτι στον άλλον , εξαφανίζεται και ο ενθουσιασμός.

Όμως στην περίπτωση του έρωτα συνήθως εθελοτυφλούμε και δεν εστιάζουμε στα αρνητικά του άλλου. Όταν τον κατακτήσουμε φεύγει ο ενθουσιασμός και είτε θα συνεχίσουμε και θα έρθει ο αληθινός έρωτας είτε η γνωριμία θα γίνει  μια όμορφη ανάμνηση.

Αληθινή αγάπη, έρωτας, ενθουσιασμός……τι απ` όλα ζω; - Queen.gr

 

Μη σκας. Όλες το έχουμε πάθει αυτό. Να αναρωτιόμαστε αν ερωτευτήκαμε ή αν ζούμε σε μια «φούσκα» που σε λίγο θα σκάσει. Το… μυστήριο θα λυθεί και για την ακρίβεια θα το λύσεις μόνη σου.

Προηγούμενο άρθρο8 «σιγά μην κάνω τέτοια βλακεία» που τελικά κάνουμε όταν ερωτευόμαστε.
Επόμενο άρθροΥπερδραστήρια νήπια; Οι ασκήσεις για να χαλαρώσουν