H οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερες νέες κοπέλες στο πεζοδρόμιο. Ακόμη και φοιτήτριες «κάνουν πιάτσα» προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να συνεχίσουν τις…σπουδές τους.
Δεν λείπουν οι πόρνες πολυτελείας, αλλά και οι ναρκομανείς που θέλουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από κοινού από τον Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και τον Συνήγορο του Πολίτη, τα στοιχεία είναι δραματικά, καθώς η πορνεία τα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε κατά 1.500%.
Όπως σημειώνει το άρθρο του ΒΗΜΑgazino, πολλά κορίτσια εγκλωβίζονται στο φάσμα της ανεργίας και τελικά προστίθενται στα διαρκώς αυξανόμενα θύματα του trafficking.
Στην οδό Φυλής φοιτήτριες αναγκάζονταν να πάρουν αυτό το δρόμο, για να βρουν οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση των σπουδών τους αλλά και στη Θεσσαλονίκη έχουν αναφερθεί περιστατικά ακόμη και μέρα μεσημέρι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με πόρνες για μασάζ και όχι μόνο.
Πολλές από αυτές λένε πως έχουν πάει και με δέκα άντρες. Αναφέρουν ότι η κίνηση έχει πέσει αισθητά συμπαρασύροντας και τις τιμές. Πλέον, στους οίκους ανοχής αλλά και στις ελεύθερα επί χρήμασι εκδιδώμενες η «ταρίφα» κυμαίνεται μεταξύ 5-30 ευρώ.
Πολλές από αυτές δεν φοράνε προφυλακτικά κατά την συνουσία είτε γιατί πολλοί πελάτες το ζητούν με αποτέλεσμα να γίνονται οι ίδιοι φορείς αλλά και οι ίδιες οι ιερόδουλες με κίνδυνο της ζωής τους.
Οι περισσότεροι από τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν άδεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για το 2013, από τις υπηρεσίες του δήμου πραγματοποιήθηκαν 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής.
Στην πραγματικότητα, είναι σαν μια άτυπη τελετουργία χωρίς κανένα περιεχόμενο και αποτέλεσμα.
Όλοι οι οίκοι που σφραγίζονται ξανανοίγουν την ίδια ημέρα. Υπάρχουν οίκοι που έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.
Οι πόρνες των πλουσίων
Στο εσωτερικό αυτής της ιδιαίτερης υποκουλτούρας υπάρχει μια αυστηρή διαστρωμάτωση που αναπτύσσεται πυραμιδωτά.
Στην κορυφή της πυραμίδας είναι η «ελίτ» πορνεία. Οι πόρνες «σκληρών βίτσιων» αποτελούν το 2%-3% της συνολικής πορνείας και απευθύνονται κυρίως σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Δουλεύουν στα σπίτια των πελατών ή σε καλά ξενοδοχεία μέσω τηλεφωνικού ραντεβού ή ειδικών μπαρ.
Η συγκεκριμένη μορφή πορνείας κοστίζει ακριβά, από 120-150 ευρώ την ώρα μέχρι 2.500 ευρώ για ολόκληρο το 24ωρο, και δεν έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Ακολουθούν τα στούντιο και τα μασατζίδικα. Στον πάτο της πυραμίδας είναι οι πιάτσες, κυρίως με γυναίκες μετανάστριες-θύματα trafficking. Μια ιδιαίτερη υποκατηγορία εδώ, και ίσως η πλέον εξαθλιωμένη, είναι οι τοξικοεξαρτημένες που εκδίδονται.
Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ, 6 στις 10 τοξικοεξαρτημένες γυναίκες εκδίδονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Εξαιτίας της εξάρτησης είναι και αυτές πολύ ευάλωτες στις πλέον επικίνδυνες συνθήκες, όπως το σεξ χωρίς προφυλακτικό αλλά και με προφυλακτικό καθώς και αυτό από μόνο του δεν προστατεύει από τις σεξουαλικές μολυσματικές ασθένειες.
Οι τιμές σε αυτές τις κατηγορίες είναι εξευτελιστικές και κυμαίνονται μεταξύ 5 και 15 ευρώ.
Μια τελευταία ξεχωριστή κατηγορία είναι η πορνεία των τρανς γυναικών που γίνεται σε διαφορετικές πιάτσες και είναι λιγότερο έκθετες στη βία εξαιτίας του ισχυρού αλληλοϋποστηρικτικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους.
Η καταναγκαστική πορνεία, όσο και αν θρυμματίζει το δημοκρατικό πρόσωπο της Ευρώπης, αποτελεί το πλειοψηφικό κομμάτι της πορνείας.
Το εμπόριο γυναικών υπολογίζεται ότι αποφέρει περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μόλις το 45% των γυναικών-θυμάτων του trafficking καταφέρνει να δραπετεύσει το πρώτο 12μηνο.
Υπάρχουν πολύ σαφείς ενδείξεις ότι μια γυναίκα είναι θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Δεν μπορεί να αρνηθεί πελάτη, δεν κάνει διαλείμματα, εξαναγκάζεται να εκδίδεται ακόμη και σε περιόδους ασθένειας ή εγκυμοσύνης, δεν έχει μετρητά μαζί της.
Συνοδεύεται πάντα, ακόμη και στους ιατρικούς ελέγχους. Κάποιες έχουν τατουάζ που υποδεικνύουν σχέση εξάρτησης από μια συμμορία.
Και η κοινωνία συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου….

 

πηγή: REPORTAZ NET.gr

Προηγούμενο άρθροΠορνογραφία και εξάρτηση
Επόμενο άρθροΌταν η καλοσύνη καταπατάται και γίνεται εκμετάλλευση…