Το μυαλό σου γεμίζει καθημερινά με χιλιάδες σκέψεις που χρειάζονται επεξεργασία, άλλες από αυτές τις καταχωρεί και άλλες επιλέγει να τις ξεχάσει. Αυτή είναι μόνο μία από τις λειτουργίες του που θα ανακαλύψεις στη συνέχεια… Πάμε να δούμε τι άλλο μπορεί να κάνει.

  1. Η πνευματική δουλειά δεν κουράζει τον εγκέφαλο

Το αίσθημα της κόπωσης του εγκεφάλου, προκύπτει εξαιτίας των συναισθημάτων. Η σύνθεση του αίματος που ρέει διαμέσου του εγκεφάλου, παραμένει αμετάβλητη κατά την ενεργή λειτουργία του. Ωστόσο, για παράδειγμα, το αίμα από τις φλέβες ενός ανθρώπου που δουλεύει όλη μέρα, αλλάζει σημαντικά.

2. Για τον εγκέφαλό μας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία

Ο εγκέφαλός μας αντιδρά σε κάθε σκέψη και δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα πραγματικό γεγονός από την φαντασία. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι που βλέπουν μέσα από ροζ γυαλιά, είναι πιο ευτυχισμένοι και το σώμα μας δέχεται το εικονικό φάρμακο (placebo) ως πραγματικό φάρμακο.

3. Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται προπόνηση, όπως και οι μύες μας

Ο εγκέφαλος δεν διαφέρει από τους μυς: χρειάζεται επίσης προπόνηση. Η μάθηση, η υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος, τα ταξίδια σε καινούργιους τόπους και οι καινούργιες δραστηριότητες, μπορούν να είναι χρήσιμα για τον εγκέφαλο.

4. Ο εγκέφαλός μας δεν ξεκουράζεται ποτέ

Ακόμα και όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Η δραστηριότητα κατά την διάρκεια του ύπνου, είναι ακόμα μεγαλύτερη.

5. To να σταματά την λειτουργία του κατά καιρούς, είναι ζωτικής σημασίας

Για να μην πνιγούμε από τις αρνητικές σκέψεις, πρέπει να “σταματάμε την λειτουργία του εγκεφάλου μας”, για να αφήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να κάνει ένα διάλειμμα.

6. Είναι καλό να ξεχνάμε, γιατί με αυτόν τον τρόπο κρατάμε την ευελιξία του νευρικού συστήματος

Για να “αποθηκεύσουμε” καινούργιες αναμνήσεις, ο εγκέφαλός μας πρέπει να ξεφορτωθεί τις παλιές. Θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι θα θυμόμαστε και τι θα ξεχνάμε. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που θέλουμε να διατηρήσουμε πιο συχνά.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναισθήματα: Με ποιο τρόπο επιδρούν στο σώμα μας
Επόμενο άρθροΌ,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Πολ Αρντεν