Ο παλιός χρόνος φεύγει, ας ευχηθούμε να πάρει μαζί του όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή. Και η καινούργια χρονιά να είναι σύμμαχος μιας μεγάλης επανάστασης για μια ζωή ανθρώπινη πάνω απ’ όλα.

Ας ευχηθούμε το 2022 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

Η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων.

Εύχομαι να είστε τρελά ερωτευμένοι. Όσοι είναι τρελά ερωτευμένοι περνούν καμιά φορά πραγματικά άσχημα. Οι υπόλοιπες στιγμές τους, όμως, αξίζουν πάρα πολύ τον κόπο του να περνάς καμιά φορά πραγματικά άσχημα.

Να μην τύχει ούτε μια φορά να σας ρωτήσουν πώς τα περάσατε και να μην έχετε νέα να διηγηθείτε.

Να νιώθετε όσο πιο πολλές στιγμές μπορείτε πιτσιρίκια.

Να πάτε το ταξίδι των ονείρων σας.

Να χάσετε όσα κιλά θέλετε και να μην τα ξαναπάρετε ποτέ, όσο και αν φάτε.

Να μην είναι ποτέ ξανά τίποτα μέτριο. Να μην δοκιμάσετε κανένα ‘απλώς ικανοποιητικό’ φαγητό. Να μην δείτε καμία παράσταση που να κάνει κοιλιά.

Να γελάτε πολύ. ‘Πολύ’ είναι η διαβάθμιση εκείνη που περιλαμβάνει συμπτώματα όπως δακρυσμένα μάτια, πονεμένους κοιλιακούς, κοκκινισμένα μάγουλα και το αφεντικό σας να σας κοιτά απορημένος, ενώ προσπαθεί να σας πει κάτι σοβαρό κι εσείς δαγκώνεστε για να σταματήσετε να γελάτε.

Να συλλαμβάνετε τα πιο τρελά σχέδια, να τολμάτε να τα φέρετε εις πέρας, ενώ όλοι σας λένε τρελό, και τελικά να λειτουργούν.

Να φτάνετε κάθε μέρα στη στάση του λεωφορείου και να περνούν τρία-τρία μαζί ανά δύο λεπτά, όλα άδεια και με χαμογελαστούς οδηγούς που σας καλημερίζουν.

Να βρεθείτε τυχαία με έναν αγαπημένο φίλο από τα παλιά και να καταλήξετε να μιλάτε και να γελάτε όλο το βράδυ, σα να μην πέρασε μια μέρα.

Να ανακαλύπτετε κάθε μέρα ξεχασμένα ευρώ σε κάθε παντελόνι ή μπουφάν που φοράτε.

Να ανακαλύψετε μια παραλία με τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο σε ένα ελληνικό νησί.

Να θέλετε πάντα όσα έχετε. Ένας σοφός είπε κάποτε πως είναι πολύ καλύτερο από το να έχετε πάντα όσα θέλετε.

 

 

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθροΑποφθέγματα του Γιάλομ
Επόμενο άρθροΝέα Χρονιά με Αισιοδοξία.