Όλοι μας περιμένουμε την περίοδο των γιορτών με μια γλυκιά προσμονή, με προσδοκίες για να ζήσουμε πιο ξέγνοιαστα, να αφήσουμε λίγο τα βάρη της καθημερινότητας και να ξεχαστούμε λίγο. Να ζήσουμε ένα θαύμα ίσως! Η δύσκολη όμως αυτή περίοδος που βιώνουμε, μας ζητά να αναθεωρήσουμε τις παλιές προσδοκίες, επιθυμίες και ανάγκες και να αναζητήσουμε μια άλλη νέα οπτική, ένα διαφορετικό θαύμα.

Σε μια εποχή που τα δεδομένα έχουν γίνει ζητούμενα και οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει, το να βιώσουμε τις γιορτές όπως ξέραμε μέχρι τώρα μοιάζει κάτι μακρινό. Η αβεβαιότητα, η ανησυχία, ο φόβος, ο θυμός και το άγχος δεν συντονίζονται με τη χαλαρή και χαρούμενη διάθεση των γιορτών αλλά θυμίζει και μοιάζει με όλα όσα νιώθουμε πολλές φορές σε μια απώλεια. Μέσα από κάθε απώλεια μικρή ή μεγάλη αυτό που πάντα συμβαίνει είναι να μάθουμε περισσότερα, να δούμε το “μέσα “μας, να μάθουμε κάτι παραπάνω για τους εαυτούς μας.

Ας πιστέψουμε ότι είναι μια ευκαιρία διαφορετική για να δούμε τις αληθινές επιθυμίες και ανάγκες, αυτές που όταν ξυπνάμε είναι ακόμη εκεί και δε θα ξεχαστούν σαν να μην έγιναν ή υπήρξαν ποτέ. Μια ευκαιρία να θυμηθούμε τα όνειρά μας, να συγχωρέσουμε τους άλλους και κυρίως τον εαυτό μας. Μπορούμε να δούμε την αλήθεια της ζωής μας, αυτά που αφήσαμε να μας πληγώσουν και να μην τα επιτρέψουμε ξανά.

Αυτές τις γιορτές μπορούμε να προσφέρουμε τα σημαντικότερα δώρα στους δικούς μας ανθρώπους και στον εαυτό μας. Να πιστέψουμε αντίθετα από τους καιρούς μας στην αγάπη και στη δύναμή της και να την προσφέρουμε απλόχερα σε όσους είναι δίπλα μας σε καλές και δύσκολες στιγμές αλλά και σε όσους θέλουμε να είναι δίπλα μας.

Ας γιορτάσουμε με δώρα πιο λαμπερά όσο ποτέ, χωρίς περιτυλίγματα, προσφέροντας δώρα όπως τον χρόνο και το χώρο στον εαυτό μας όταν τον χρειάζεται, επιβραβεύοντάς τον για κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη, επιτρέποντάς του να κάνει λάθη και με το να γίνουμε φίλοι μαζί του και τον συγχωρούμε.

Όλοι οι άνθρωποι αναζητούν στις γιορτές ένα θαύμα που θα τα φωτίσει όλα και θα τα αλλάξει, αλλά ακόμη και στα θαύματα αν δεν αλλάξουμε, αν δε γεμίσουμε ευγνωμοσύνη δε θα μπορέσουμε να το πιστέψουμε το θαύμα ακόμη και αν είναι μπροστά μας.

Ας γιορτάσουμε με βεγγαλικά, λάμψη και γεμάτοι το μεγαλύτερο θαύμα μέσα μας!

Της Συγγραφέως Μαρία Μπαλάση

Προηγούμενο άρθροΓια ποια νόσο το σεξ είναι «φάρμακο» !
Επόμενο άρθρο“Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”: Τι κρύβει το σκοτεινό παραμύθι και ο συγγραφέας του; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)