Το Πάσχα τελείωσε και οδεύουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι.

Μπορεί να φάγαμε λίγο παραπάνω (όπως παραδοσιακά συμβαίνει) ή και να τρώμε ακόμη ότι έμεινε!

 

 

Όπως είπαμε όμως, σιγά σιγά ερχόμαστε πιο κοντά στο καλοκαίρι, μιας και ήδη έπιασαν οι ζέστες.

 

Τι πρέπει τώρα να φάμε και τι πραγματικά να αποφύγουμε;

Ήρθε λοιπόν η στιγμή για μια μικρή αποτοξίνωση ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλει όλες τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν λόγω των πολλών λιπαρών τροφών,των γλυκών και του αυξημένου αλκοόλ.

Λέγοντας αποτοξίνωση δε χρειάζεται να φτάνουμε σε ακρότητες και να υποβάλουμε τον εαυτό μας σε επίπονες δίαιτες. Ο σκοπός της διατροφικής αποτοξίνωσης γενικά, αλλά και μετά απο εορταστικές περιόδους είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ξαναβρεί τις ισορροπίες του και να λειτουργήσει καλύτερα. Να δώσουμε τα σωστά καύσιμα για να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενέργεια και υγεία.

 

Οι 5+1 συμβουλές αποτοξίνωσης για εσένα που έφαγες πολύ το Πάσχα

 

  1. Απομακρύνουμε από τη διατροφή μας τα γλυκά και όλες τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Στον καφέ μας προσθέτουμε στέβια, λίγο μέλι ή λίγο σιρόπι αγαύης.
  2. Προτιμούμε το σπιτικό φαγητό και αποφεύγουμε όλες τις τηγανητές τροφές, τις συσκευασμένες τροφές και το «έτοιμο φαγητό». Εάν θέλουμε μπορούμε να εστιάσουμε και στα φαγητά που παραλείψαμε το τελευταίο διάστημα, όπως τα όσπρια και τα λαδερά φαγητά.
  3. Αποφεύγουμε το αλκοόλ, ειδικά εάν το τελευταίο διάστημα έχουμε καταναλώσει άφθονη ποσότητα. Σε μία έξοδο, επιλέγουμε μπύρα ή κρασί σε μικρή ποσότητα που είναι πιο ελαφριά ποτά και αποδίδουν λιγότερες θερμίδες.
  4. Κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο καταναλώνοντας άφθονη ποσότητα νερού. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε και πράσινο τσάι (όχι περισσότερο από 2-3 φλιτζάνια την ημέρα). Φυσικά, θα πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία πέρα από όλα τα οφέλη προσφέρουν και ενυδάτωση στον οργανισμό μας.
  5. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την ποσότητα του αλατιού που προσλαμβάνουμε. Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων και αποφύγουμε τις τροφές που περιέχουν «κρυμμένο» αλάτι σε μεγάλη ποσότητα (τυριά, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κράκερ).
Προηγούμενο άρθρο7 πράγματα που κάνεις και φαίνεσαι αγενής χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι
Επόμενο άρθροΎπνος και σωματικό βάρος: Πως σχετίζονται;