Χωρισμός: Πως αντιδρούν τα 12 ζώδια; - Astrology4u

 

Είτε έχεις περάσει δύο μήνες, είτε δύο χρόνια, είτε είκοσι μαζί με κάποιον άνθρωπο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φτάσει η σχέση σας στο απροχώρητο ή στον χωρισμό. Οι σχέσεις δεν είναι κάτι το δεδομένο. Είναι ρευστές, έχουν ροή και χρειάζεται να κινούνται και να εξελίσσονται. Για να εξελιχθεί μία σχέση, χρειάζεται να εξελιχθούν τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή.

Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να εξελιχθείς ταυτόχρονα με τον σύντροφό σου. Αυτό απαιτεί συνεννόηση, συνεργασία και κυρίως κατανόηση. Βέβαια, αν υπάρχει κατανόηση και αποδοχή, τότε η εξέλιξη μπορεί να έχει διαφορετικό ρυθμό για τον καθένα, αρκεί να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να φτάσει μία σχέση στο απροχώρητο. Ασυμφωνία, βαρεμάρα, λάθος επιλογές, διαφορετικές πορείες. Πολλές φορές οι σχέσεις ξεκινούν για λάθος λόγους, οπότε πολλές φορές καταλήγουν στον χωρισμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εφόσον κρίνουμε ότι ήρθε η ώρα να χωρίσουμε ή μας το ανακοινώνει ο σύντροφος μας, είναι καλό να το κάνουμε με έναν τρόπο που μας τιμάει και δεν υποβαθμίζει την νοημοσύνη ή τον χαρακτήρα κανενός.

Πολλές φορές αντιδρούμε σπασμωδικά στον χωρισμό κυρίως για εγωιστικούς λόγους. Θεωρούμε ότι το άγχος μας πνίγει, η αδικία μας χτύπησε την πόρτα και βασικά ο εγωισμός μας δεν δέχεται το γεγονός ότι υπάρχει κάποιος που θα μας απορρίψει, ειδικά μετά από πολλά χρόνια σε μία σχέση. Φυσικά είναι και το σοκ της αλλαγής και της ρουτίνας που αλλάζει και αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ το σύστημα μας.

Σε κάθε περίπτωση φίλε, ο χωρισμός δεν είναι ωραία κατάσταση. Τον θες και δεν σε θέλει ή σε θέλει και δεν τον θες. Είναι ένα άτομο που έχει έρθει κοντά σου, έχετε περάσει στιγμές μαζί, έχετε μοιραστεί ιδέες, εμπειρίες και όλο αυτό φτάνει στο τέλος του.

Μήπως πρέπει να το αντιμετωπίσεις ώριμα και να μην κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

 

Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν τους χωρίζουν! - TrikalaView

 

Μην γίνεις Drama Queen

Ειλικρινά, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε βλέπει να κλαις, να φωνάζεις και να χτυπιέσαι. Δείχνει ότι δεν είσαι αρκετά ώριμος για να διαχειριστείς την κατάσταση και βασικά ενισχύει την απόφαση του να χωρίσετε. Επίσης, ποιος ο λόγος να χτυπιέσαι; Πιστεύεις ότι αν κάνεις αρκετό θόρυβο θα γυρίσει πίσω; Όπως όταν ήσουν πέντε και δεν σου έδινε σημασία η μαμά σου;

Σταμάτα τα κλάμματα και τις απειλές και κάτσε να ακούσεις τι έχει να σου πει. Είδε μία πλευρά σου και θέλει να σου πει την άποψη του, έστω και αν είναι αρνητική. Άκου και μάθε από αυτό.

 

Πέντε σημαντικοί λόγοι, για τους οποίους χωρίζουν τα ζώδια.

Μην εξαφανιστείς χωρίς να πεις τίποτα

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αφήσεις μία κατάσταση μισοτελειωμένη. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια, ειδικά το καλοκαίρι όπου πολλές γνωριμίες είναι εφήμερες, που χάνονται μετά από ένα διάστημα. Απλά σταματάνε να μιλάνε. Περνάνε πέντε ή δέκα μέρες χωρίς ένα τηλέφωνο και ξαφνικά, μία μέρα δεν ξαναεπικοινωνούν ποτέ.

Εκεί ακούς ατάκες του στυλ «Φαντάζομαι το κατάλαβε ότι δεν ενδιαφέρομαι», «Ηταν χαλαρή η σχέση από την αρχή» και άλλες τέτοιες δικαιολογίες.

Εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι πλέον, οφείλεις – κυρίως στον εαυτό σου- να κλείσεις αυτό το θέμα. Να τον δεις και να του εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό.

 

Μη χωρίζεις από το τηλέφωνο

Δείναι ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και απλά την αποφεύγεις. Αντίστοιχα, είναι άσχημο να το εισπράξεις.

 

Ανάλυσέ Το | Χωρισμός ή συμβιβασμός; Να χωρίσεις ή να... | Life Ειδήσεις

Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Εφόσον το έχεις πάρει απόφαση, ζητάς στον/στην σύντροφό σου να συναντηθείτε και εξηγείς τους λόγους που σε κάνουν να θέλεις να χωρίσετε.

Δεν κάθεσαι να τον/την παρηγορήσεις, ούτε καλείς κάθε μέρα να δεις αν είναι καλά.

Μάθε να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις ώριμα, κοιτώντας τες κατάματα.

 

Νόρα Μαυροειδή

Προηγούμενο άρθροΨυχολογία Irvin D. Yalom: «Η ώριμη αγάπη είναι όταν αγαπάς, όχι όταν αγαπιέσαι.»
Επόμενο άρθροΟι πιο σημαντικές φράσεις που πρέπει να μάθεις στο παιδί σου από μικρή ηλικία