Ξυπνάς κάθε πρωί και και εντελώς μηχανικά πραγματοποιείς τις ίδιες κινήσεις με τέλεια ακρίβεια, φτιάχνεις καφέ ντύνεσαι και φεύγεις για την δουλειά. Βγαίνεις στον δρόμο και βλέπεις παντού γύρω σου πρόσωπα που έχουν ξεχάσει να χαμογελούν, ή απλά έχουν σταματήσει να ζουν.

Και το βράδυ γυρίζεις σπίτι και αρχίζεις να αναρωτιέσαι πως άφησες την ζωή σου να γίνει τόσο μονότονη, πως ο κόσμος σε παρασέρνει και σου κλέβει ίσως το σημαντικότερο αγαθό που υπάρχει σε αυτήν την ζωή…το χαμογελό σου, την ευτυχία σου.

Όμως τώρα η απόφαση είναι στα χέρια σου μπορείς να συνεχίσεις να ζεις έτσι ή μπορείς να αρχίσεις να δίνεις σημασία στις μικρές καθημερινές στιγμές που κρύβουν μέσα τους μια μικρή δόση ευτυχίας και περνούν εντελώς απαρατήρητες.

Ψάξε να βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος και δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να το ζήσει και τότε θα είσαι ένα βημα πιο κοντά στην πραγματική ευτυχία.

Να θυμάσαι πάντα πως το κάστρο που κρύβει μέσα του τα όνειρα και την χαρά της ζωής είναι δύσκολο να κατακτηθεί αλλά αξίζει να προσπαθείς σε όλη σου την ζωή για να γίνει δικό σου και να ανακαλύψεις επιτέλους τι είναι αυτό που κρύβεται εκεί μέσα. Η μάχη αρχίζει και συνεχίζεται για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Προηγούμενο άρθροΨυχολογική πείνα: Πως θα την αντιμετωπίσεις
Επόμενο άρθροΑν η νύχτα ήταν τραγούδι…