Η αναζήτηση της επιτυχίας απασχολεί καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους, με άλλους τα δείχνουν πως τα έχουν καταφέρει και άλλους να μην έχουν σταθεί τόσο τυχεροί. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε καθαρή τύχη ή επιμονή και σκληρή προσπάθεια, επιστήμονες όμως από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ανέλυσαν τις τομογραφίες εγκεφάλου 461 εθελοντών, έφτιαξαν για τον καθένα από αυτούς έναν χάρτη που αποτυπώνει αυτές τις συνδέσεις και βρήκαν ότι κάποιοι εγκέφαλοι είναι «δικτυωμένοι» με συγκεκριμένο τρόπο.

Πρόκειται για εγκεφάλους που ανήκουν σε αυτούς που έχουν καλύτερη μνήμη, πλουσιότερο λεξιλόγιο, είναι πιο μορφωμένοι και νοιώθουν πιο ικανοποιημένοι από την ζωή τους.

Όσων οι εγκέφαλοι είναι «δικτυωμένοι» με τον «αντίθετο» τρόπο είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν αρνητικά χαρακτηριστικά όπως θυμό, αντιδραστικότητα, χρήση ουσιών και κακή ποιότητα ύπνου.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι συνδέσεις του εγκεφάλου μπορεί να καθορίζουν την ποιότητα τη ζωής μας. Από την άλλη θα πρέπει και εσύ με την σειρά σου να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο γα να καταφέρεις να πετυχείς όσα επιθυμείς.

Προηγούμενο άρθροΌταν η γκρίνια γίνεται καθημερινή συνήθεια
Επόμενο άρθροΚοιμάσαι και ονειρεύεσαι: Τι αποκαλύπτουν τα όνειρα σου